Pla general dels Reis Mags d'Orient en la seva arribada a la plaça de la Font, durant la cavalcada celebrada a la ciutat de Tarragona

Cassà de la Selva anuncia que celebrarà la cavalcada de Reis sense les tradicionals comitives reials

Així, demanaran a les famílies que la segueixin des dels balcons o les finestres de casa seva

L'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) ha anunciat que tindrà cavalcada de Reis el pròxim 5 de gener però sense les tradicionals comitives reials. Des del consistori han explicat que els tres Reis passejaran amb les seves carrosses pels carrers del municipi en un nou recorregut —que es farà públic pròximament— i demanarà a les famílies que la segueixin des dels balcons o les finestres de casa seva. A més, es retransmetrà un programa a través d'Internet amb connexions en directe amb la cavalcada, que inclouran entrevistes a personatges reials, contes o cançons. L'objectiu és que Ses Majestats «entrin a les cases de manera segura».

D'altra banda, les famílies que ho desitgin podran demanar un missatge personalitzat en format vídeo per als més petits. L'Ajuntament i la Comissió de Reis fa setmanes que treballen per adaptar aquest esdeveniment a la nova situació provocada per la covid-19 i no descarta que s'hagin de prendre noves decisions en funció de l'evolució de la pandèmia.

Sense cavalcada a Madrid

Cal recordar que fa poc més de dues setmanes l'Ajuntament de Madrid va decidir suspendre les cavalcades de Reis descentralitzades que tenen lloc a la capital espanyola. Segons un decret publicat al Butlletí Oficial de l'Ajuntament de Madrid (BOAM) amb data del passat dimarts, 20 d'octubre, els districtes no podran organitzar desfilades aquest Nadal. El consistori, governat per José Luis Martínez-Almeida (PP) en coalició amb Cs, va justificar la decisió per evitar una concentració de persones que «pot afavorir situacions amb risc de contagi». El decret no menciona la cavalcada principal que organitza l'Ajuntament al centre de la ciutat.

En paral·lel, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir dimarts, 3 de novembre, que no instal·larà enguany el pessebre de la plaça de Sant Jaume per culpa de «les dificultats» que pot suscitar tenint en compte la crisi sanitària. Així ho va anunciar el tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, qui va que la instal·lació del pesebre durant la segona onada de la pandèmia de la Covid presenta múltiples inconvenients, de manera que s'ha decidit, en comptes de no instal·lar-lo, organitzar una exposició a l'entrada de l'edifici antic de l'Ajuntament i que serà l'encarregada de fer un gran repàs dels pessebres d'aquesta última dècada. Cal dir que, a més, Subirats es va pronunciar en referència a celebrar la cavalcada i va assegurar que, per al moment, no la descarten.