Un casteller de la Joves li regala la camisa castellera a Oriol Junqueras

Fede Gormaz, que va pujar al 2de8 net i el 3de9 net, ha obsequiat a l’exvicepresident empresonat

Fede Gormaz ha obsequiat la seva camisa a Oriol Junqueras
Fede Gormaz donarà la seva camisa del 3de9 sense folre a Oriol Junqueras | Free Junqueras

 

La gesta històrica del 3de9 sense folre ha desfermat molta eufòria a Valls. La carregada d’aquest castell i l’èxit de tota la diada de Santa Úrsula en conjunt ha deixat la pell de gallina a aficionats i als mateixos castellers. Fins i tot, alguns components dels troncs, han volgut ser solidaris amb els líders polítics empresonats pel judici de l’1 octubre.

 

Fede Gormaz, excap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls dels anys 1992 i 1993, i membre de l’alineació del 2de8 sense folre i del primer 3de9 sense folre carregat ha anunciat que regala la seva camisa de l’actuació a Oriol Junqueras, un dels líders polítics que es troba ara mateix a la presó després de la sentència del judici del Procés.

 

A través de Twitter, @FreeJunqueras, es dóna les gràcies a Gormaz per regalar-li a l’exvicepresident i exconseller d’Economia de la Generalitat. Es una camisa històrica després d’una jornada com ha estat la de Santa Úrsula a Valls.

 

Qui és el casteller de la Joves?

Fede Gormaz és història viva de la Colla Joves Xiquets de Valls. Va ser-ne cap de colla en un dels millors moments dels del carrer d’en Gassó, entre ells, l’últim responsable tècnic que ha aconseguit guanyar un Concurs de Castells.

 

Gormaz també ha pujat a totes les construccions de major dificultat que els diables vermells han fet al llarg de la seva trajectòria. Es tracta d’un component de tronc dotat d’unes extraordinàries competències i capacitats. La seva participació als troncs ha aportat garantia, confiança i molta admiració.

 

El 3de9sf destapa l’eufòria

La consecució del 3de9 sense folre per part de les dues colles vallenques per Santa Úrsula ha portat molts adjectius. Alegria, llàgrimes i plors, abraçades, rialles desfermades i ulls encesos que miren l’ànima castellera que tothom porta a dins.

 

Diumenge a la plaça del Blat, es va dir que el 3de9 sense folre era possible. El mite dels castells ha estat l’última bèstia que ha estat caçada. A partir d’ara, s’haurà de domesticar i buscar, a mig i llarg de termini, la descarregada final.

 

 

 


Comentaris

envia el comentari