Un grup de joves catalans desenvolupa un piano professional portàtil

Permetrà tocar música en qualsevol lloc | Ho han desenvolupat de la mà del centre tecnològic Eurecat

Piano portàtil
Joves catalans han desenvolupat un nou piano professional portàtil | Europa Press

Un grup de joves catalans emprenedors han desenvolupat, juntament amb el centre tecnològic Eurecat —membre de Tecnio—, el prototip d'un nou piano professional portàtil que cap en una motxilla, està desenvolupat per mòduls i és capaç d'interpretar música en qualsevol lloc. Es diu PocketPiano i serà una de les novetats que es presentaran al IoT Solutions World Congress, que tindrà lloc aquesta setmana, del 29 al 31 d'octubre, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, així ho ha informat el centre Eurecat en un comunicat.

Els creadors preveuen iniciar la comercialització d'aquest instrument el pròxim any 2020, amb una producció inicial d'entre 500 i 1.000 unitats. El piano portàtil compta amb tecnologia IoT i amb una maleta dissenyada especialment per portar-lo.

El PocketPiano és una novetat en el sector, ja que es pot connectar al mòbil per enregistrar interpretacions, llegir partitures en temps real i compartir peces, i està dotat d'auriculars per escoltar música en la modalitat de so immersiu binaural. En concret, l'instrument, que es comercialitzarà en una caixa de 20x20x42 centímetres, té unes dimensions de 16,4 centímetres d'ample i 131 de llarg quan està desplegat. A més, serà el primer del mercat que incorporarà pedals, segons els seus creadors.

La idea era replicar un piano de fusta

El piano «ofereix una solució única per poder tocar a qualsevol lloc un instrument de dimensions tan grans com seria un piano», explica Josep Bergadà, un dels impulsors del projecte, que ha aconseguit diferents reconeixements del món de l’emprenedoria tecnològica, entre els quals figura l’oportunitat que els va oferir TechCrunch Disrupt que els va portar a fer una presentació a Silicon Valley, a San Francisco, als Estats Units.

«No és una joguina, sinó un piano professional. Per aquesta raó, hem invertit molts esforços a dissenyar els sensors a fi de poder replicar la sensació del piano de fusta a partir de la percussió de cada element», detalla.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari