La matinada del 29 d'octubre és el moment més perillós de l'any per desplaçar-se al treball

Un informe de la RACE, en col·laboració amb GAD3, assenyala que entre les vuit i nou del matí és el tram amb més risc

Imatge d'arxiu d'una ambulancia del SEM
Imatge d'un dels accidents de 2018 a les carreteres catalanes. | CatalunyaDiari

El Reial Automòbil Club d'Espanya - RACE, en col·laboració amb GAD3, recorda que, segons l'I Informe sobre la seguretat viària Laboral a Espanya, el dimarts 29 d'octubre, entre les vuit i les nou del matí, és el moment més perillós de l'any per desplaçar-se al treball, ja que les estadístiques assenyalen que és l'interval en què és més probable patir un accident.

El motiu és que, amb l'arribada de la tardor (l'estació amb major nombre de sinistres) i el canvi d'hora, a les persones els costa més establir una nova rutina. A més, les estadístiques són clares: el moment en què més accidents ocorren són els dimarts, en el període comprès entre les vuit i les nou del matí. 

El perfil amb més risc de patir un accident viari laboral és el de dones entre 16 i 29 anys en els accidents in itinere -aquells que es produeixen desplaçant des de i fins al lloc de treball i que suposen el 70% del total-, i homes entre 16 i 29 anys en els accidents en missió -els produïts durant la jornada laboral-.

A més, es produeixen més accidents anant a la feina (64%) que tornant d'ella, i destaca un detall: és més probable que una persona pateixi un accident si fa poc temps que està treballant a l'empresa (menys de 6 mesos) i si la companyia és gran (més de 250 treballadors).

Els accidents viaris laborals, el primer factor de mortalitat dels sinistres laborals

Per l'informe s'han utilitzat fonts del Ministeri de Treball, Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Institut Nacional d'Estadística, DGT, Comissió Europea i EUROSTAT. A més, es van realitzar enquestes a més de 2.000 persones, entre les quals es van incloure responsables de prevenció de riscos laborals en empreses espanyoles, autònoms i treballadors.

Al llarg de la sèrie temporal estudiada (des de 2008), els accidents viaris laborals representen entre un 11% i un 12% del total de sinistres laborals ocorreguts a Espanya, sent el primer factor de mortalitat entre els accidents laborals (38% del total ).

A Espanya es produeixen a l'any, de mitjana, mig milió d'accidents laborals amb baixa, dels quals gairebé 70.000 corresponen a accidents vials, una dada que no ha deixat d'augmentar des de l'any 2013 i que ja es troba en nivells anteriors a 2010 .

També et pot interessar...


Comentaris
Pep
Un dels articles més cutres que he llegit en els últims 10 anys i amb el pitjor anàlisi estadístic possible. Ah! I que no faltin les faltes d'ortografia pel clickbait (pel matí). Us felicito, fills!

envia el comentari