Carles Navarro, director general de BASF Española.

El català Carles Navarro, reelegit president de la federació d'indústries químiques d'Espanya

El barceloní ha tornat a guanyar la confiança del sector químic espanyol

L’Assemblea General de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique) ja té nou president. L’escollit novament ha estat el català Carles Navarro, que exercirà com a president de la Federació fins a l’any 2022.

Navarro és CEO de BASF Espanyola i fins fa dos anys el seu càrrec era el de vicepresident.  Va començar la seva presidència a la Federació l’any 2018, quan va ser escollit per substituir Antón Valero.

La seva feina com a màxim representant d’institucions no comença amb aquesta presidència. A més de ser representant de Feique, Carles Navarro és president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible i Medi Ambient de CEOE. Des de 2019 també és president del Saló Internacional Expoquimia de la Fira de Barcelona, el principal esdeveniment del sector químic al Sud d’Europa. La pròxima edició d’aquest Saló, si les condicions del coronavirus ho permeten, serà el setembre de 2021.

Navarro espera impulsar des de la indústria química «un món més sostenible»

Carles Navarro ha compartit la notícia de la seva reelecció i ha donat un missatge d’agraïment i confiança pel futur: «Desitjós de seguir treballant amb empreses, governs, associacions i comunitats per impulsar des de la indústria química un món més sostenible, apostant per la innovació, la cooperació i el consens», afirmava.

Nascut a Barcelona l’any 1964, Carles Navarro va graduar-se com a Enginyer Químic a l’Institut Químic de Sarrià (IQS). Després va estudiar un màster en Direcció de Màrqueting a l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). La seva feina el trasllada fins a Turquia per assumir la Direcció General de poliuretans. L’any 2009 va tornar a Espanya com a Director Comercial i el 2013 es va traslladar a Canadà després de ser anomenat president de BASF Canadà. L’any 2016 va tornar definitivament i va ser anomenat Director General de BASF Espanyola.