La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Vergés nega que hi hagi «més risc» de contagiar-se de la Covid-19 per vacunar-se de la grip

La consellera de Salut recordat que, en plena pandèmia mundial, la vacunació és més necessària que mai

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha avisat aquest dimecres que «no hi ha més risc» d'infectar-se de coronavirus o de sofrir una infecció greu de Covid-19 per haver-se vacunat contra la grip. En una interpel·lació durant el ple del Parlament, ha defensat la importància de la campanya de vacunació contra la grip d'enguany, ja que els símptomes de totes dues malalties són molt similars i vacunar-se servirà per a discriminar millor els contagis.
 

Vergés destaca la tensió que la grip pot suposar per a un sistema de salut en plena pandèmia

Vergés advertit que la grip sempre suposa un problema important en el sistema de salut pública i ha recalcat que enguany, en coexistir amb la pandèmia del coronavirus, la vacunació és més necessària que mai per a evitar saturar els hospitals. També ha sostingut que les eines de prevenció que s'utilitzen per al coronavirus «seran útils també» davant la grip, com la distància social, la higiene de mans i l'ús de la màscara.De fet, ha afirmat que hi ha estudis de com ha estat la grip en l'hemisferi Sud que apunten al fet que pot haver-hi menys contagis enguany, encara que ha insistit que són contextos diferents i no té per què donar-se a Catalunya: «Sense donar-ho per fet, sí que podem dir que no sols la vacunació és la prevenció. També aquesta prevenció en la Covid ens ha d'ajudar en la grip», ha dit.A més, ha anomenat que els ciutadans no vagin tots en les primeres setmanes de campanya de vacunació, ja que destaca que durarà dos mesos i que la prioritat és vacunar primer a les persones més vulnerables.

Salut compra més dosis, i el preu també s'incrementa

En total, la consellera Alba Vergés ha avançat que el Govern ha adquirit un total d'1,5 milions de vacunes contra la grip, unes 230.000 dosis més en comparació a l'any passat. En aquest sentit, a banda de destacar que el pressupost s'ha «multiplicat per dos», la consellera ha assegurat que el cost també s'ha vist incrementat perquè s'han comptat unes 800.000 unitats de la vacuna «recomanada per les autoritats sanitàries mundials».