El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Ho ha dit en un documental

El Papa Francesc en una compareixença pública, vestit de blanc i davant d'un cotxe també blanc, amb gent darrere
Francesc s'ha mostrat públicament a favor de les unions civils per a parelles homosexuals | Grupo Renault

El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals. Ho ha dit al documental 'Francesco', dirigit pel rus Evgeny Afineevsky i que s'ha estrenat aquest dimecres al Festival de Cinema de Roma. Durant el transcurs de l'entrevista que serveix com a pal de paller del documental, el pontífex reflexiona sobre aquest tipus d'unions i diu el següent: «El que hem de fer és una llei de convivència civil. Tenen dret a estar coberts legalment», exposa el Papa Francesc: «Jo vaig defensar això».

Tal com recull La Razón, el Papa no es refereix en cap moment a aquests enllaços com «matrimoni». Tot i això, l'any 2010 l'arquebisbe de Buenos Aires es va posicionar en contra de la legalització del «matrimoni» homosexual. D'altra banda, fa una crida amb l'objectiu que l'església acompanyi el col·lectiu LGTBI+: «Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família a ningú, ni fer la vida impossible per això».  

A banda del Papa Francesc, el documental recull el testimoni d'una parella homosexual d'italians que es van animar a portar els seus nens a la parròquia després de parlar amb el pontífex.

 

 

Primera vegada que el Vaticà es mostra a favor

En aquest sentit, fa poc menys d'un any la Santa Seu defensava que «no existeix cap mena d'obertura a les unions entre persones del mateix sexe». El secretari de la Congregació per la Doctrina de la Fe, Giacomo Morandi, va aclarir la postura del Vaticà sobre les unions entre persones del mateix sexe després de la publicació del darrer estudi de la Pontifícia Comissió Bíblica preguntant-se: «Qui és l'home?».

Segons indica el citat mitjà, Morandi va indicar que «la institució del matrimoni, constituïda per la relació estable entre marit i muller, es presenta constantment com evident i normativa en tota la tradició bíblica. No hi ha exemples 'd'unió' legalment reconeguda entre persones del mateix sexe». Així doncs, aquesta és la primera vegada que el Vaticà es mostra a favor dels matrimonis homosexuals.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari