Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una administració de loteria

Un català guanya 1,4 milions d'euros del premi de La Primitiva

Ja són 15 milions d'euros els quals s'acumulen al pot

Imatge d'una administració de loteria
Ja són 15 milions d'euros els quals s'acumulen al pot | Catalunya Diari

La sort ha tornat a donar una alegria a un català. El sorteig de la Primitiva d'aquest passat dissabte ha deixat un total d'1.391.230,18 euros a la localitat barcelonina de Santa Margarida de Montbui, a la conca d'Òdena.

En concret, el premiat ha estat un jugador que ha encertat el número de primera categoria, és a dir, ha fet encertat un total de 6 números. Com que no hi ha hagut cap jugador premiat a la categoria especial, el pot s'acumula per al sorteig que es realitzarà el pròxim dijous, el qual ja suma un total de 15,7 milions d'euros. 

Segons ha informat Loterías y Apuestas del Estado, i tal com publica el diari digital '20 minutos', el guanyador hauria validat la seva butlleta a l'administració número 1 de l'esmenada localitat de la comarca de l'Anoia

Mentre que el guanyador de la primera categoria s'ha emportat un total d'1.391.230,18 euros, també hi ha hagut altres premiats aquest passat dissabte. Es tracten un total de sis guanyadors de la segona categoria — és a dir, han fet cinc encerts i el complementari —, i rebran un premi de 29.812,08 euros cadascú.

Les vendes de la Loteria de Nadal superen l'estiu però segueixen un 25% per sota de 2019

Les vendes de loteria de Nadal han millorat una mica respecte a aquest estiu, però continuen per sota de les de 2019, afectades per les restriccions de mobilitat de la pandèmia de coronavirus i la crisi econòmica, i se situen en un 25% menys aquesta tardor.

Si la caiguda de les vendes va aconseguir el 30% entre juliol i mitjans de setembre per les limitacions de mobilitat de nacionals i turistes estrangers, en aquests moments està en un 25% menys respecte al mateix període de l'any passat, una petita millora que supera una «molt dolenta» campanya d'estiu en què no es van produir els nivells de reserves i venda habituals.

Amb unes vendes focalitzades al desembre del sorteig més gran de l'any, el president de l'Agrupació Nacional d'Associacions Provincials d'Administradors de Loteries (Anapal), la patronal majoritària del sector, José Manuel Iborra, ha assenyalat a EFE que la venda en finestreta— que representa un 30% de mitjana nacional sobre el conjunt — serà inferior per les limitacions en la mobilitat que hi ha a Espanya, al que s'uneix una capacitat adquisitiva inferior.

«Encara que la mobilitat no es restringeixi íntegrament, continuarà havent-hi restriccions i la gent va menys a les administracions a comprar, per això estimem que es pot vendre entre un 15 i un 20 per cent menys enguany, encara que és una opinió tenint en compte les dades de què disposem ara mateix», explica Iborra.

Quant a reserves de col·lectius — que suposen un 40% del total —, la situació és similar atès que molts han deixat de fer aquesta activitat enguany i els que han continuat, han encarregat menys quantitat, un descens que ja van augurar els administradors de loteries quan van avaluar la venda a col·lectius entre molt dolenta i regular.

Un altre aspecte que està influint és el tancament de l'hostaleria, les limitacions d'aforament a l'interior i en la barra, en funció de les normes establertes per les comunitats autònomes.

Fins ara, un ciutadà mitjà comprava un dècim a una administració, un altre dècim en un bar i participacions de col·lectius — una comissió festiva, un club... —, però amb la reducció dels canals habituals, les vendes descendiran.