Un català resident a Milà avisa sobre la poca prevenció del coronavirus a Catalunya. 'Emporda info' fa ressò del cas de Teudis Plaza Masso, originari de Figueres, qui es troba treballant en una oficina internacional d'una universitat d'un hospital a prop de Milà.
Fa tres setmanes que treballa des de casa, de fet, ahir rebia una nova autorització per fer-lo treballar des del seu domicili fins al divendres. Ell i molts dels seus companys de feina ja fa dies que tenen una rutina de teletreball. La seva feina no requereix que assisteixin obligatòriament a la feina, com explica, és el cas d'alguns informàtics de la seva empresa que no poden realitzar la feina des de casa.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
«A Catalunya no s'està tancant res»
«Aquí intenten aïllar, confinar. A Catalunya no s'està tancant res» apunta Teudis al mitjà esmentat, alertant sobre la diferència entre la prevenció que es porta a terme Itàlia i la del principat. Ell, que ha viscut de primera mà l'expansió del virus al nord d'Itàlia, creu que si «s'haguessin pres les mesures preventives des de l'inici, potser no s'hauria escampat tant i els hospitals no estarien tan saturats».
«Tinc la sensació que el missatge que es transmet a Catalunya és de tranquil·litat, que el Coronavirus és una mica més que una grip, i que la resta de països s'estan alarmant. Però quan veus que un país veí com Itàlia ho tanca tot» apunta: «Alguna pregunta caldria fer». Ell creu que la por de les autoritats és la saturació dels hospitals i que «no es pugui atendre a tothom qui ho necessita», per aquest motiu recorda que és molt important prendre mesures de seguretat.
Viu a la regió de Llombardia
Actualment Teudis viu a Vidigulfo, un poble a prop de Milà de 7.000habitants que es troba a la regió de Llombardia. Els seus tres fills fa tres setmanes, com ell, que estan a casa i estan preocupats: «Veuen que l'escola està tancada, que no hi ha activitats esportives, no es pot anar al cinema ni al teatre. Veuen que als familiars els diuen que treballin des de casa, que no vagin a la feina si no és molt necessari».
En aquesta regió el coronavirus ha arrelat i s'ha convertit en un perill — i una por— permanent. De fet, el català explica que al principi «hi havia assetjament als supermercats» i «semblava una pel·lícula americana de la fi del món». Ara, la situació sembla que s'ha calmat una mica, però assegura que tota mesura és poca. Els veïns saben que es troben en una situació «de perill molt real», per això «tots els treballadors de cara al públic porten mascareta i guants».