Una catalana deixa la feina a Londres i compleix el seu somni de viure al Nepal

La Berta Navarro va trencar amb la seva vida i va llençar-se a viure el seu somni
Una catalana deixa la feina a Londres i compleix el seu somni de viure al Nepal | Facebook / InspireU Adventures

 

La Berta Navarro era una noia que havia complert les metes establertes i que havia triomfat: una feina a Londres, en un edifici dels més prestigiosos, i treballant d'allò que havia estudiat. Tanmateix, a vegades les metes establertes no es corresponen amb els somnis personals i això és el que li va passar a la Berta.

 

Sortir de la zona de confort: l'inici de la història de la Berta

La natura sempre havia estat la passió de la Berta, des que la seva mare la portava a fer excursions d'esquí a Cerler i fins que es quedava «embadalida» quan escoltava els seus amics que treballen de guardes forestals. La seva vida l'havia portat lluny de la natura: primer vivint a Barcelona, on estudiava filologia catalana, protocol i relacions institucionals; i després a Londres, on treballava del que havia estudiat.

 

A Londres, la Berta treballava a l'edifici Excel London, el més gran del Regne Unit, però se sentia atrapada a la ciutat i massa lluny de la natura. Tot va canviar quan va demanar una excedència a la feina, va escapar de la zona de confort i va comprar un bitllet a Katmandú, al Nepal, d'on no ha volgut marxar. 

 

 

 

Un cop a Nepal, va decidir que no volia tornar a Londres ni a Barcelona

Després de sis mesos d'excedència, la Berta no volia tornar a Londres, on se sentia lligada, segons ha explicat a 'La Primera Pedra'. Llavors, va enviar un correu electrònic a la feina comunicant que no tornaria i que renunciava al seu càrrec, fet que va ser el seu «alliberament». Assegura que «tenia uns estalvis i el Nepal és un país on es pot viure molt barat, molt, i pràcticament podia estar dos anys allà sense treballar».

 

Sense quasi adonar-se'n, al Nepal ha trobat el seu mode de vida fent allò que la fa feliç: ha creat una agència de guies per fer rutes per la natura. Va iniciar-se en el macramé i, com més n'aprenia, més accessoris li demanava la gent i li compraven. A més, fent trekking va descobrir noves rutes i camins, fins que va decidir crear 'Inspire U Adventures', amb què ofereix rutes per apropar els visitants a la natura i als paisatges del Nepal.

 

 

La història de la Berta demostra que no importa la feina que tinguis, la vida que hagis construït o les obligacions diàries de cadascú; si tens un somni, l'has d'anar a buscar. Explica que el seu futur el veu allà «al Nepal, gaudint de veure les transformacions de les persones quan vénen a fer un trekking amb nosaltres».

 

També et pot interessar...