berta navarro

Una catalana deixa la feina a Londres i compleix el seu somni de viure al Nepal

La Berta Navarro va trencar amb la seva vida i va llençar-se a viure el seu somni

La Berta Navarro era una noia que havia complert les metes establertes i que havia triomfat: una feina a Londres, en un edifici dels més prestigiosos, i treballant d'allò que havia estudiat. Tanmateix, a vegades les metes establertes no es corresponen amb els somnis personals i això és el que li va passar a la Berta.

Sortir de la zona de confort: l'inici de la història de la Berta

La natura sempre havia estat la passió de la Berta, des que la seva mare la portava a fer excursions d'esquí a Cerler i fins que es quedava «embadalida» quan escoltava els seus amics que treballen de guardes forestals. La seva vida l'havia portat lluny de la natura: primer vivint a Barcelona, on estudiava filologia catalana, protocol i relacions institucionals; i després a Londres, on treballava del que havia estudiat.

A Londres, la Berta treballava a l'edifici Excel London, el més gran del Regne Unit, però se sentia atrapada a la ciutat i massa lluny de la natura.  Tot va canviar quan va demanar una excedència a la feina, va escapar de la zona de confort i va comprar un bitllet a Katmandú, al Nepal, d'on no ha volgut marxar. 

 

Un cop a Nepal, va decidir que no volia tornar a Londres ni a Barcelona

Després de sis mesos d'excedència, la Berta no volia tornar a Londres, on se sentia lligada, segons ha explicat a 'La Primera Pedra'. Llavors, va enviar un correu electrònic a la feina comunicant que no tornaria i que renunciava al seu càrrec, fet que va ser el seu «alliberament». Assegura que «tenia uns estalvis i el Nepal és un país on es pot viure molt barat, molt, i pràcticament podia estar dos anys allà sense treballar».

Sense quasi adonar-se'n, al Nepal ha trobat el seu mode de vida fent allò que la fa feliç: ha creat una agència de guies per fer rutes per la natura. Va iniciar-se en el macramé i, com més n'aprenia, més accessoris li demanava la gent i li compraven. A més, fent trekking va descobrir noves rutes i camins, fins que va decidir crear 'Inspire U Adventures', amb què ofereix rutes per apropar els visitants a la natura i als paisatges del Nepal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lo más enriquecedor es la experiencia durante el camino. Nuestro equipo subiendo Kyanjin Ri. Únete a nosotros en tu próxima aventura! Consulta nuestra web para ver salidas y opciones. hello@inspireuadventures.com / whatsapp: 622047778 . The most enriching thing is the experience during the path. Our team climbing up Kyanjin Ri. Join us on your next adventure! Check our website for next departures and options. hello@inspireuadventures.com / whatsapp: +34622047778 #inspireuadventures #trek #nepal #trekking #camino #reto #metas #senderismo #challenges #langtang #himalaya #highaltitude #altura #emociones #emotions #climbingmountains #lifestyle #mountaineering #mountainlove #montañismo #alpinismo #learning #aprendizaje

Una publicación compartida de InspireU Adventures (@inspireuadventures) el

La història de la Berta demostra que no importa la feina que tinguis, la vida que hagis construït o les obligacions diàries de cadascú; si tens un somni, l'has d'anar a buscar. Explica que el seu futur el veu allà «al Nepal, gaudint de veure les transformacions de les persones quan vénen a fer un trekking amb nosaltres».

També et pot interessar...