Una catalana demana acabar amb la intolerància cap al seu fill discapacitat

El jove Ilià Riba ha patit diverses situacions injustes per la seva disminució, i la seva mare ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials per acabar amb els prejudicis que enfronta en el seu dia a dia

La mare d'Ilià Riba,  un jove veí del municipi de Matadepera, a la comarca del Vallès Occidental, ha demanat a les xarxes socials acabar amb els «prejudicis i la intolerància»  que viu el seu fill, arran de la discapacitat intel·lectual del 38%  que pateix. Tot això, després que la policia l'hagi aturat diversos cops mentre passejava, davant la seva suposada actitud sospitosa, que va alarmar altres veïns. 

Més notícies relacionades: «Demanen ajuda per recuperar una bicicleta adaptada robada al Gironès»

Una veïna va avisar la policia perquè es pensava que portava un ganivet

L'episodi més cruel, segons indica 'Món Terrassa', es va viure aquest mateix dilluns, 10 de desembre, quan el jove es dirigia a la parada d'autobusos de la plaça de Sant Jordi de Matadepera. Dos policies el van interceptar per fer-li unes preguntes, després que una veïna els avisés que tenia  un objecte a les mans que semblava un ganivet, però que en realitat era  una eina multiusos. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 anys!!!

Una publicación compartida de @ bethgorina el

L'Ilià va explicar que un altre agent el coneixia, i després de comprovar que així era, el van deixar marxar. No és, però, l'únic cop que li passa una cosa semblant, i la seva germana, Marina Riba, ha esclatat a les xarxes socials. «Ja van dues vegades que s'acusa falsament aquest noi innocent, i se l'immobilitza fins que se l'identifica, i ningú es molesta a entendre la seva disminució», ha lamentat la dona. 

«Abans de jutjar pregunteu-li el seu nom o com està»

La mare del jove també ha demanat a través de les xarxes socials  posar fi als prejudicis cap al seu fill.  «Si us plau, no truqueu a la policia», ha demanat la dona, que també ha explicat que el jove «juga a l'hoquei amb l'Atlètic Heura» i  «un dels seus somnis és guanyar al Barça».

«Fa pràctiques de cuina en una escola pública de Terrassa, i té la il·lusió que el puguin contractar. Si us plau, abans de jutjar pregunteu-li el seu nom. O com està»,  ha demanat Gorina. La mare també ha assegurat que «aquesta és l'única manera» que té de protegir-lo de la intolerància. «Jo em sento molt orgullosa de ser la seva mare», ha destacat la dona.