Els catalans de 50 als 55 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

Les persones d'aquesta franja d'edat podran demanar cita mitjançant el portal 'vacunacovidsalut.cat'

La campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya continua en marxa. De mica en mica, cada vegada és més gran la immunització general contra el virus i, aquest dimecres, s'ha informat d'un nou sector de la població ja pot demanar cita per rebre les desitjades dosis contra el coronavirus. I és que, tal com ha fet públic la consellera de Salut, Alba Vergés, els catalans i catalanes d'entre 50 i 55 anys ja poden sol·licitar dia i hora per ser vacunats i iniciar, així, el procés d'immunització contra aquest virus.

Fa uns dies ja es va començar a vacunar les persones nascudes entre els anys 1962 i el 1971, però es va protegir primer la gent de més edat d'aquest grup, és a dir, els que ara en tenen 58 o 59. Ara, les persones de 50 anys o més, els de la franja més jove, ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat, segons les paraules de la consellera de Salut de la Generalitat després de participar en la Jornada del Dia Internacional de la Infermeria, celebrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. 

El «paper protagonista» dels infermers i infermeres durant la pandèmia i en la campanya de vacunació

Precisment allí, Alba Vergés ha volgut destacar «el paper protagonista» dels infermers i infermeres, especialment durant la pandèmia i en la campanya de vacunació. De fet, el Departament de Salut ha celebrat aquest Dia de la Infermeria amb actes arreu del territori. L'edició d'enguany reflexiona sobre l'impacte de la Covid-19 en el sistema de salut i el lideratge dels professionals d'infermeria en el procés de transformació del sistema sanitari.

En referència al món de la infermeria, des del Departament de Salut recorden que aquest 2021 s'incorporaran 294 nous professionals d'infermeria residents després que en la convocatòria 2020-2021 s'incrementés l'oferta en 95 places més, un increment en formació especialitzada que suposa un «rècord històric», amb un 47,73% més de places respecte al 2019. Els residents s'incorporaran s'especialitzaran en àmbits de la geriatria, l'atenció familiar i comunitària, la pediatria, la salut mental i la infermeria del treball.

Més enllà de les places, des del Departament de Salut de la Generalitat també s'ha destacat l'inici del desplegament del decret de prescripció infermera. Durant el 2020, des de la conselleria es van acreditar més de 25.000 professionals d'infermeria perquè poguessin realitzar la prescripció electrònica d'alguns medicaments i productes sanitaris, una reclamació històrica del col·lectiu.


Comentaris

envia el comentari