Imatge de l'autopista AP-7 a l'alçada de la Universitat Autònoma el 17 de juliol de 2020

Molts catalans avancen les sortides de cap de setmana al dijous per evitar el confinament municipal

Segons ha explicat el conseller d'Interior, el passat dijous 29 d'octubre la mobilitat es va incrementar un 12%

Les sortides de l'àrea de Barcelona van incrementar-se un 12% el dijous passat —29 d'octubre—, mentre que dilluns també es va registrar un augment del 8%, coincidint amb les hores abans i després del confinament municipal de cap de setmana. Ho ha confirmat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant una compareixença aquest dijous. D'aquesta manera es compleixen les previsions del Govern que davant el tancament perimetral de municipis, alguns ciutadans avancessin la seva sortida cap a segons residències, en una 'operació sortida' encoberta.

En la mateixa compareixença, Sàmper ha ressenyat l'important descens de la mobilitat nocturna, quan està en vigor el toc de queda. Així, a l'àrea metropolitana de Barcelona, el trànsit ha caigut un 34% respecte a l'habitual enguany, mentre que ho ha fet un 44% respecte al mateix dia de l'any passat, concentrant la màxima diferència entre les deu i i les dotze de la nit.

El conseller d'Interior ha agraït reiteradament el «grau de compliment» de les mesures per part de la ciutadania i ha indicat que els patrullatges «en cap cas tenen voluntat de sancionar amb caràcter recaptatori, sinó que purament tenen un caràcter pedagògic».

El dispositiu d'aquest cap de setmana

Durant la roda de premsa d'aquest dijous, Miquel Sàmper ha anunciat el desplegament previst pels Mossos d'Esquadra durant aquest cap de setmana per tal que es compleixi el confinament perimetral de municipis. Així, s'hi destinaran 5.000 agents, que es distribuiran en 200 punts de controls. Segons ha explicat el conseller d'Interior, els Mossos comptaran amb la col·laboració de més de 200 cossos de policials locals.

Cal recordar que segons es va decretar el passat 29 d'octubre, durant el cap de setmana la mobilitat entre municipis a Catalunya resten restringits, amb excepcions per motius laborals, sanitaris, d'estudis o causes de força major, entre d'altres.