La meitat de ciutadans de Catalunya té por al desconfinament

Els catalans es troben dividits per la confiança en les mesures de seguretat i higiene implantades

Ciutadans passejant per Via Laietana amb distància de seguretat pel coronavirus, tallada al trànsit, 23/05/2020
La meitat de ciutadans de Catalunya té por al desconfinament | Catalunya Diari

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio ha deixat noves dades sobre com la població de Catalunya s'està enfrontament a les fases de desescalada dos mesos i mig després de quedar confinats a casa per la crisi del coronavirus

Segons aquestes dades, la meitat dels catalans tenen algun nivell de temor a reprendre les seves activitats habituals, ja sigui anar a treballar, tornar a veure els amics i familiars o realitzar activitats d'oci i lleure. Concretament, el 9% de persones té molta por a reprendre la rutina, mentre que el 41% en té bastant i un 37,5% en té poca. A la part contrària, només un 12,5% dels catalans sent que no té gens de por de tornar a fer vida 'normal'.

Aquesta por és directament proporcional als qui creuen que les mesures implementades no són suficients o que no els generen prou confiança: Un 32% dels catalans no hi confien gens o hi confien poc, mentre que a l'altre costat de la balança hi ha un número similar que sí que té força confiança o molta. 

La distància de seguretat i les mascaretes han vingut per quedar-se

Una de les mesures més clares en aquest desconfinament és el manteniment d'una distància de seguretat mínima de dos metres entre persones, una mesura que si no es compleix, pot acabar desembocant en multes. De fet, si no es pot mantenir la distància, és obligatori l'ús de mascareta. 

Preguntats sobre quan creuen els catalans que acabarà el distanciament social, més d'una quarta part (26,7%) creu que seguiran vigents fins a finals d'estiu, mentre que un 38,5% creu que s'allargaran fins a finals d'any i un 17% de persones creu que no s'acabaran mai. A la part contrària, hi ha un 3,3% de catalans que confien a què el distanciament social acabarà 'ja mateix' i un 14,5% creuen que ho faran al llarg del mes de juny.

Pel que fa a l'ús de mascaretes i guants, un 43,8% creu que se seguiran utilitzant com a mínim fins a finals d'any, i un 14,5% que mai més deixarem d'utilitzar-les. Els més optimistes, un 4%, creuen que les mascaretes ja no calen, mentre que el 17% creu que acabarem de fer-les servir al llarg del mes de juny i un 20,7% creu que serà a finals de l'estiu. 


Comentaris

envia el comentari