L'Hotel Ibis de Torrefarrerra se suma als dispositius per acollir positius asimptomàtics

A Catalunya hi ha 101 hotels a la venda segons el portal immobiliari 'Idealista'

Després d'Andalusia, que en té 114, és la comunitat autònoma amb més establiments al mercat de l'Estat espanyol

Catalunya és una de les regions juntament amb Andalusia que concentren la major oferta d'establiments hotelers en venda a Espanya, amb 101 i 114 hotels, respectivament, en un any de crisi per la falta de turisme i pel context de pandèmia, segons les dades que ha publicat aquest divendres el portal immobiliari 'Idealista'. En aquest sentit, les regions que concentren la major oferta són Andalusia i Catalunya, amb 114 i 101 hotels, respectivament, seguides per Castella i Lleó (67), les Balears (59), la Comunitat Valenciana (43) i Galícia (32), mentre que a Canàries hi ha 26 hotels disponibles i a Madrid, altres 19.

En aquest sentit, el passat mes d'octubre va tancar amb 557 establiments en venda a Espanya, gairebé un 19% més que el mes de març, moment que va esclatar la pandèmia. Les xifres que demanen els propietaris pels establiments «sobrepassaria de llarg» els 1.200 milions d'euros.

Increment dels establiments hotelers en venda

Analitzant l'evolució des del març passat, de mitjana, a Espanya el nombre d'actius hotelers disponibles s'ha incrementat entorn del 19%. En el cas de la Rioja, el número s'ha duplicat, a Balears l'augment aconsegueix el 84%, a Andalusia i Galícia supera el 45%, a Canàries se situa en el 36,8%, mentre que  a l'Aragó i Castella i Lleó està en el 20%.

En canvi, a Catalunya el nombre d'anuncis ha crescut més moderadament, situant-se en un 11%, mentre que a Madrid hi ha actualment un 9,5% menys d'hotels en venda que el mes de març, així com Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Navarra i el País Basc que també estan en negatiu, amb Múrcia al capdavant dels descensos (-60%).

Un hotel a tocar de l'estació de Sants, el més car de Catalunya

Balears (59) és la província que compta amb més immobles hotelers en venda, seguida de Barcelona (49), Màlaga (39), Girona (36), Granada (32), Alacant (20), Madrid (19), Astúries (16) i Pontevedra (15). Les altres dues províncies catalanes, Tarragona i Lleida, registren nou i set establiments hotelers en venda, respectivament.

En el cas de Catalunya, l'hotel més car que està en venda és de quatre estrelles, consta de 80 habitacions, està situat prop de l'estació de Sants, a Barcelona, i té un valor de 26,5 milions d'euros.