Catalunya rep 704,5 MEUR d'inversió estrangera el primer trimestre

Aquesta xifra suma gairebé el doble que el mateix període de l'any 2018
Diners
Catalunya rep 704,5 MEUR d'inversió estrangera el primer trimestre | Cedida

 

Catalunya va atraure 704,5 milions d'euros en inversió estrangera durant el primer trimestre del 2019, segons dades publicades pel ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La xifra és un 97% més elevada que en els mateixos tres mesos de l'any passat, quan es van rebre 357,4 MEUR.

 

Tot i l'augment respecte al 2018, la xifra està lluny de la inversió captada el primer trimestre del 2017, que va ser de 1.029,5 MEUR. I és que en el conjunt del 2018 la inversió estrangera va caure un 11,7% respecte a l'any anterior, amb 2.985,6 MEUR , el que va suposar el nivell més baix des del 2012. El pitjor trimestre va ser el primer i la inversió es va anar recuperant fins als 1.074,9 MEUR el quart trimestre.

 

 

Augmenta la inversió estrangera captada a Catalunya

El Departament d'Empresa i Coneixement va presentar la setmana passada dades d'inversió estrangera captades a Catalunya que demostren la consolidació de Catalunya com a pol d'atracció, segons 'ElNacional'. Durant el 2018, Catalunya va batre el rècord històric en projectes gestionats i materialitzats, amb un total de 84 projectes, aconseguint un projecte captat cada 4,3 dies naturals. 

 

Barcelona és la novena ciutat europea amb més atractiu per a la inversió en aquest 2019 | Catalunya Diari
 

Barcelona, una de les ciutats europees més atractives per invertir

En un informe presentat per l'empresa consultora i auditora Ernst & Young sobre les inversions estrangeres, es revela que Barcelona és la novena ciutat europea amb més atractiu per a la inversió en aquest 2019, cosa que representa un retrocés respecte a altres edicions de l'estudi. En aquesta ocasió només un 6% dels directius de companyies internacionals preguntats han escollit la capital catalana com a destí per a futures inversions, dos punts menys que el 2018.

 

En conjunt, l'Estat espanyol va rebre 314 projectes d'inversió estrangera directa al llarg de l'any passat, un 32% més que el 2017. El creixement espanyol s'ha vist motivat per l'augment significatiu del sector digital, que va aconseguir duplicar la xifra total fins a arribar a 70 iniciatives. L'estudi també mostra que els projectes vinculats a les vendes i al màrqueting també van augmentar un 77%, fins als 115 casos. La logística, el transport i les finances també van registrar increments importants.

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari