Catalunya lidera la inversió estrangera directa a tot l'Estat el 2018

Lidera el rànquing tot i experimentar una caiguda del 16,9% en comparació amb l'any anterior

Catalunya va liderar el rànquing d'inversions estrangeres directes a l'Estat durant el 2018 tot i experimentar una caiguda del 16,9% en comparació amb l'any anterior, segons un estudi publicat aquest dimarts per l'empresa consultora i auditora Ernst & Young (EY). En total, Catalunya va rebre 108 projectes, per davant de la Comunitat de Madrid i Andalusia, que en van aconseguir 82 i 30, respectivament.

Barcelona, una de les ciutats europees més atractives per invertir

L'informe també dona dades per ciutats i revela que Barcelona és la novena ciutat europea amb més atractiu per a la inversió en aquest 2019, cosa que representa un retrocés respecte a altres edicions de l'estudi. En aquesta ocasió només un 6% dels directius de companyies internacionals preguntats han escollit la capital catalana com a destí per a futures inversions, dos punts menys que el 2018.

En conjunt, l'Estat espanyol va rebre 314 projectes d'inversió estrangera directa al llarg de l'any passat, un 32% més que el 2017. El creixement espanyol s'ha vist motivat per l'augment significatiu del sector digital, que va aconseguir duplicar la xifra total fins a arribar a 70 iniciatives. L'estudi també mostra que els projectes vinculats a les vendes i al màrqueting també van augmentar un 77%, fins als 115 casos. La logística, el transport i les finances també van registrar increments importants.

Europa va rebre 6.356 projectes d'inversió estrangera directa durant l'any passat, | Catalunya Diari

 

En total, segons EY, Europa va rebre 6.356 projectes d'inversió estrangera directa durant l'any passat, un 4% menys en relació al 2017, cosa que representa el primer descens d'aquest indicador en sis anys. Una tendència que EY atribueix a la desacceleració econòmica dels mercats britànic i alemany. I és que les iniciatives al Regne Unit es van desplomar un 13%, fins als 1.054 projectes, precisament, el mateix percentatge de descens que va experimentar Alemanya, amb 973 iniciatives rebudes.

A més de mesurar les xifres d'inversió, l'informe també recull els resultats d'una enquesta a directius de companyies internacionals sobre els seus plans d'inversió pel 2019. Segons aquestes dades, Barcelona ha retrocedit a la novena posició i ha sigut seleccionada pel 6% de les persones preguntades, dos punts menys que el 2018.

També et pot interessar...