Barcelona denega prop de 4.000 beques d'estiu per «manca de recursos»

La partida destinada als ajuts per a aquest estiu és de 3,2 milions d'euros i ha augmentat un 167,39% en els darrers cinc anys

L'Ajuntament ha denegat 3.852 beques per a casals d'estiu a famílies que complien els requisits per «manca de recursos municipals». Tot i que es tracta dels resultats provisionals dels ajuts i que es pot reclamar, el consistori ha atorgat 13.824 ajuts, però ha enviat un missatge a prop de 4.000 famílies en el qual els informa que els denega l'ajut.

Fonts municipals argumenten que, de les 22.051 sol·licituds rebudes, s'ha prioritzat atorgar l'ajut a les rendes més baixes —a les quals se subvenciona el 90% de les activitats— i que les denegades són a famílies que compleixen els requisits per aconseguir beques del 30% o el 60% del cost de l'activitat. A més, 4.375 més que s'han de solucionar per errors de tramitació.

Des de l'Ajuntament insisteixen que la partida destinada als ajuts per a aquest estiu és de 3,2 milions d'euros i que ha augmentat un 167,39% en els darrers cinc anys. A més, apunten que el nombre d'infants i adolescents beneficiaris de les beques ha incrementat un 66,89% en els darrers cinc anys. 

Un espai per «garantir la igualtat d'oportunitats»

Segons Asun Gil, no s'ha de fer «ni un pas enrere» en l'educació en el lleure | Catalunya Diari

 

La cap del departament de lleure de la Fundació Catalana de l'Esplai-Fundesplai, Asun Gil, ha alertat que no s'ha de fer «ni un pas enrere» en l'educació en el lleure perquè es tracta d'un «espai estratègic» per «garantir la igualtat d'oportunitats» dels infants. 

Gil ha remarcat que l'estiu pot ser un «forat negre» per als infants amb menys recursos i ha remarcat la necessitat de potenciar les activitats d'estiu, que combinen diversió, formació i educació, perquè no siguin un «espai d'exclusió» per mancar de recursos de les famílies.

També et pot interessar...