La reflexió de Jordi Basté sobre Reyes: «Ha estat el millor anunci de la DGT»

El periodista català ha volgut conscienciar als oients de les repercussions que té conduir a una velocitat tan temerària

Imatge arxiu Jordi Basté
Jordi Basté ha volgut reflexionar sobre la conducció i la seguretat   | Instagram (@jordibaste)

La mort de José Antonio Reyes no només va commocionar al món del futbol sinó que també ha servit per posar, novament, damunt la taula el debat continu que gira al voltant de la conducció. Des del dissabte, dia que es va produir el fatal accident, han estat molts aquells que han volgut compartir la seva opinió sobre la velocitat i la conducció, entre ells destaquen les declaracions de Cañizares.

Avui també s'hi ha sumat el periodista català, Jordi Basté, que a primera hora del matí ha compartit amb els oients d''El món a RAC1' una reflexió sobre el la conducció que ha descrit com un «debat i debut» constant. Un debut perquè «cada dia has de conduir amb la prudència com si fos el primer» i un debat «perquè n'hi ha molts dins de la seguretat».

«No hi ha anunci de la DGT que el pugui superar»

Reyes conduïa a la temerària velocitat de 237 km/h quan es va punxar una de les rodes del Mercedes Bravus S5550 de 380 cavalls que conduïa. Com a conseqüència el vehicle va sortir de la via, va col·lidir contra uns blocs d'obra i després de bolcar es va incendiar. «És un espot basat en la vida real que té més ressò que qualsevol altra. Resulta tan impactant que no hi ha cruel anunci de la Direcció de Trànsit que el pugui superar» ha manifestat Basté a l'inici del programa.

El periodista plora Reyes «perquè toca, perquè va ser un gran davanter i un gran company» però assenyala que tot això no ens pot fer obviar «la barbaritat de prémer l'accelerador». En aquest sentit ha afegit que si no es tractés d'un futbolista d'èxit: «en lloc de convertir el seu enterrament en una mena de funeral d'estat se'l tractaria com un inconscient que va cometre un homicidi imprudent». A més, ha afegit contundent que als futbolistes «se'ls perdona quan cometen una imprudència que els costa ja no només la seva vida si no també la dels qui van al seu costat».

Imatge cotxe
El vehicle va quedar totalment calcinat després de l'accident | Cedida

 

«Desgraciadament Reyes ha estat el millor anunci de la DGT»

Durant els tres minuts que ha durat la reflexió, Basté ha volgut recalcar que és necessari que existeixin aquests debats sobre la conducció i la seguretat perquè «ens hi va la vida» i ha afegit contundentment que «la seva desgràcia no hauria de ser la nostra» quan ha esmentat als «insensats» que condueixen mentre envien un Whatsapp o missatges de veu.

Per concloure ha explicat que l'única part positiva de tot això, «si és que ha passat alguna cosa bona», ha estat que en tractar-se d'un esportista d'elit «el seu anunci publicitari té un retorn al consumidor d'una manera molt potent» quelcom que el converteix, desgraciadament, en «el millor anunci de la DGT que no caldrà que inverteixi ni un sol euro en cap campanya publicitaria». Basté assegura que Reyes serà recordat als camps de futbol de tots els equips on va jugar però també per «la barbaritat de dissabte en una carretera d'Andalusia on s'ha convertit en víctima de la seva pròpia inconsciència».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari