Messi

Leo Messi finançarà 2 anys d'investigació contra la leucèmia infantil

El jugador blaugrana col·laborarà amb la prestigiosa Fundació Josep Carreras

El jugador del F.C. Barcelona Leo Messi col·laborarà durant els pròxims dos anys mitjançant la seva fundació amb el tenor Josep Carreras. L’objectiu és finançar un projecte d’investigació sobre la leucèmia infantil, en particular una de poc comuna.

Un tipus de leucèmia que afecta nadons de menys d'un any

El projecte al qual donaran suport les dues fundacions es diu ‘Cap nen amb leucèmia’. El càncer que es busca combatre és una leucèmia infantil poc freqüent, que afecta, en la seva majoria de casos, a nens que tenen menys d’un any.

El càncer infantil més freqüent és la leucèmia limfoblàstica de tipus B, la qual ocupa un terç dels càncers infantils detectats i que té un percentatge de curació del 85%. En canvi, els esforços se centraran a investigar la leucèmia limfoblàstica aguda pro B del lactant amb translocació t (4;11) (MLL-AF4+), la qual és menys freqüent.

Segons els estudis de la Fundació Carreras, a Espanya aquest càncer afecta 6 nens a l'any. No es coneixen les causes i el fet que aquest càncer s'expandeixi cap al sistema nerviós implica que el percentatge de curació sigui baix.

El doctor Pablo Menéndez, líder en la investigació de la leucèmia infantil

La investigació és encapçalada pel doctor Pablo Menéndez, de l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras – Campus Clínic UB. Així, Leo Messi i la seva fundació aportaran mitjans per l’equip d’investigadors. El laboratori de Menéndez forma part de diversos consorcis d’importància a escala europeu. A més, és líder en la investigació de l’etiologia i la patogènesi de les leucèmies limfoides agudes del lactant a escala internacional.

Les investigacions desenvolupades aquest any han donat com a fruits els models preclínics de la malaltia, on hi ha caracteritzat el mal genètic en aquest tipus de pacients.  Han realitzat un estudi de seqüenciació completa del genoma en 124 nens malalts i que estaven sent tractats amb el mateix mètode.

També et pot interessar...