Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

PortAventura, el sisè parc temàtic més visitat d'Europa l'any 2018

Les instal·lacions ubicades a Salou van rebre l'any passat més de 5 milions de visitants, entre el parc principal, Caribe Aquatic i Ferrari Land

Port Aventura va ser l'any 2018 el sisè parc d'oci més visitat d'Europa.
PortAventura va ser l'any 2018 el sisè parc d'oci més visitat d'Europa. | Cedida

 

PortAventura es va convertir l'any 2018 en el sisè parc d'oci més visitat d'Europa. Les instal·lacions ubicades a Salou van rebre més de 3,6 milions de visitants només al parc principal. Per la seva banda, Ferrari Land en va sumar un milió i Caribe Aquatic 350.000. Així ho constata l'informe elaborat per TEA/AECOM Theme Index and Museum Index 2018, que analitza els parcs temàtics d'arreu del món. Magic Kingdom de Walt Disney World a Florida, Disneyland a Califòrnia i Tòquio Disneyland són els més visitats del planeta. 

PortAventura suma més de 5 milions de visitants l'any 2018

PortAventura, una de les destinacions turístiques més importants de la Costa Daurada, va sumar l'any 2018 més de 5 milions de visitants entre els seus tres parcs temàtics. Les instal·lacions principals van rebre més de 3,6 milions de persones, Caribe Aquatic 350.000 i Ferrari Land un milió. Només un altre parc ubicat a l'Estat Espanyol, Warner Madrid, s'ha pogut colar en aquest llistat. Ara bé, les seves xifres són substancialment menors a les del parc de Salou. 

El parc temàtic madrileny va acollir l'any passat uns 2,1 milions de visitants, que ratifiquen una pujada del 18,8% amb respecte l'exercici anterior. Es tracta del creixement percentual més gran registrat a Europa, a causa de les campanyes de màrqueting i publicitat que es van executar durant els últims dotze mesos. 

Els parcs temàtics, un mercat a l'alça arreu del món

Les bones xifres aconseguides per PortAventura s'emmarquen en una conjuntura mundial favorable pel mercat dels parcs temàtics. L'informe demostra que aquesta oferta d'oci ha crescut en totes les regions.  La mitjana de creixement s'ha situat en el 4% als parcs temàtics i en un 2,5% als aquàtics. Els parcs d'atraccions més visitats l'any passat van ser: Magic Kingdom de Walt Disney World, a Florida, amb 20,8 milions de visitants; Disneyland a Califòrnia, amb 18,6 milions; i, per últim, Tòquio Disneyland, amb 14,6 milions. 

També et pot interessar: