Una cambrera serveix un dinar a una parella al restaurant 'El racó' de la plaça Independència de Girona

Catalunya, la comunitat autònoma amb majors restriccions en bars i restaurants

L'única flexibilització en l'hostaleria que el Procicat ha aprovat de cara al 26 d'abril és la reobertura de bars i restaurants ubicats en centres comercials

Aquest dijous, el Procicat va aprovar eliminar el confinament comarcal a partir del pròxim dilluns, permetent així la mobilitat per tot el territori català. Així mateix, es va autoritzar la reobertura de bars i restaurants ubicats en centres comercials, en el mateix horari que la resta del sector, entre les 7.30 i les 17 hores. Aquest horari és el més restrictiu de l'Estat, segons explica aquest divendres el diari 'El Periódico', ja que en diverses autonomies els establiments dedicats a l'hostaleria poden servir sopars.

Catalunya

Els bars i restaurants poden obrir en horari ininterromput entre les 7.30 i les 17 hores, oferint esmorzars i dinars. Fora d'aquest horari, els establiments d'hostaleria poden oferir menjar per emportar —fins a les 22 hores— i menjar a domicili —fins a les 23 hores.

Andalusia

Els establiments d'hostaleria i el sector comercial poden obrir fins a les 22.30 hores, excepte en els municipis que estiguin en els nivells 3 i 4 d'alerta, en què l'horari de tancament són les 20 hores.

Aragó

A la comunitat veïna, la millora de les dades epidemiològiques ha suposat una ampliació de l'horari de bars i restaurants, així com de tota l'activitat no essencial, fins a les 22 hores.

Astúries

Els establiments d'hostaleria poden obrir l'interior dels locals fins a les 21 hores, mentre que les terrasses, on està prohibit fumar, l'horari s'amplia fins a les 23 hores. Només es permet servir en taula, quedant prohibit el servei a la barra.

Balears

Bars i restaurants de les Balears tenen tancat els espais interiors, mentre que les terrasses romanen obertes al 100% del seu aforament, amb un límit de quatre persones per taula. Pel que fa als horaris, divendres, dissabte i diumenge poden obrir fins a les 17 hores, mentre que dilluns a dijous poden servir sopars en les terrasses, entre les 20 i les 22.30 hores.

Canàries

Les illes de Gran Canària i Tenerife estan en nivell 3 d'alerta, fet que suposa tenir tancats els interiors dels locals i les terrasses al 50% de l'aforament. L'hora de tancament se situa en les 23 hores.

Cantàbria

El govern càntabre ha decretat el tancament de l'interior de bars i restaurants, que poden obrir les terrasses fins a les 22.30 hores amb un 75% de l'aforament, en grups d'un màxim de sis persones.

Castella-la Manxa

Bars i restaurants poden obrir fins a les 23 hores, amb una limitació del 50% de l'interior dels locals i del 75% en terrasses.

Castella i Lleó

Les localitats que poden obrir establiments de restauració, l'aforament màxim se situa en un terç de la capacitat, permetent-se l'obertura de bars i restaurants fins a les 22.30 hores.

Comunitat Valenciana

El comerç i l'hostaleria poden obrir portes fins a les 22 hores. A l'interior dels locals l'aforament màxim és d'un terç, mentre que les terrasses poden ocupar-se al 100%.

Extremadura

Les terrasses poden obrir al 75% de la seva capacitat, mentre que a l'interior l'aforament màxim està fixat en el 40%, quedant prohibit el consum en barra.

Galícia

Els bars d'aquesta comunitat autònoma poden obrir fins a les 21 hores, mentre que els restaurants poden allargar el seu horari d'obertura fins a les 23 hores.

La Rioja

Els bars i restaurants poden obrir amb un aforament màxim del 50% a l'interior i del 75% a les terrasses. Està prohibit el consum a la barra i en els municipis en pitjor situació epidemiològica l'horari de tancament se situa a les 17 hores. 

Madrid

L'hostaleria a la Comunitat de Madrid pot obrir fins a les 23 hores, encara que no poden acceptar clients una hora abans del tancament.

Múrcia

Les terrasses de bars i restaurants poden obrir el 100%, mentre que en municipis amb incidència més baixa es permet obrir l'interior dels locals al 30% de l'aforament. Mentre no s'estigui menjant o bevent és obligatori fer servir la mascareta.

Navarra

Fins al 9 de maig, quan acaba l'estat d'alarma, l'interior dels locals estan tancats. Bars i restaurants poden obrir fins a les 21 hores les terrasses, al 100% de la seva capacitat.

País Basc

Els bars i restaurants han de tancar a les 20 hores i el consum a la barra resta prohibit. L'aforament màxim de cada taula és de quatre persones.