Catalunya Diari, el mitjà digital en català líder durant el setembre i les protestes

Les dades d'OJD tornen a situar el mitjà com la referència informativa en català a la xarxa

La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari.
La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari. | Laia Solanellas

Les dades no enganyen. El rànquing d'OJD, l'Oficina per la Justificació de la Difusió, de mitjans en català és públic i tothom el pot consultar en aquest enllaç. Des de fa tres mesos, Catalunya Diari l'encapçala, convertint-se així en la referència informativa digital a Catalunya, i ampliant mes rere mes la seva audiència. L'aposta per continguts populars, immediatesa i informació d'actualitat i política des de l'objectivitat ha permès a CatalunyaDiari.com esdevenir el líder de mitjans en català, fent servir només aquesta llengua en tots els seus continguts.

Els usuaris únics dels digitals en català durant tot el setembre
Els usuaris únics dels digitals en català durant tot el setembre | CatalunyaDiari

Com dèiem, la lectura de les dades no permet interpretacions ni trampes. CatalunyaDiari.com (sense tenir en compte altres mitjans i capçaleres del grup en altres idiomes), és el líder des del passat juliol, quan per primer cop va superar Nació Digital, mitjà que havia estat el més llegit en català els darreres dos anys. Però no només això, sinó que aquest mitjà també ha estat el més llegit en català durant els dos primeres dies un cop coneguda la sentència, com es pot extreure de les dades de l'OJD, basada en usuaris únics. Altre cop, Catalunya Diari no té en compte altre capçaleres del grup en altres idiomes, només la informació en català.

El rànquing de visites del dilluns 14 d'octubre sgons OJD
El rànquing de visites del dilluns 14 d'octubre sgons OJD | CatalunyaDiari

Com es pot veure, Catalunya Diari va assolir els 605.000 usuaris únics el dilluns 14 d'octubre ,superant el Nacional.cat, que sumant tots els seus usuaris que van llegir les seves pàgines en català, sumaven 550.000, bastant per sota del diari líder. Ja més enrere quedaven Ara.cat i Nació Digital.

El rànquing de visites en català del dimarts 15 d'octubre sgons OJD
El rànquing de visites en català del dimarts 15 d'octubre sgons OJD | CatalunyaDiari

La victòria de Catalunya Diari es va repetir dimarts 15 d'octubre, quan va assolir 563.000 únics, xifra superior al Nacional.cat, que va sumar 531.000 únics en català. Cal tenir en compte que CatalunyaDiari.com tan sols suma les visites fetes en català, sense sumar-hi altres capçaleres elaborades en altres idiomes del grup, fet que no explicaria la realitat tal com és.


Comentaris

envia el comentari