Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre

L'inesperat efecte dels aldarulls a Catalunya que pot capgirar la política espanyola

Les persones indecises han decidit aquesta setmana que aniran a votar

Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre
Els aldarull a Catalunya podrien pujar la participació en les eleccions | EFE

En un primer moment sembla no tenir gaire relació la sentència del procés i els actes de protesta que està vivint aquesta setmana Catalunya, amb les pròximes eleccions generals del 10-N.

Ara bé, el lligam sembla que comença a créixer en els darrers dies després que la societat que, fins al moment, no tenia clar si anar a votar, ara s'ha decidit pel sí. Almenys així es desprèn de les dades emeses per GAD3, les quals expliquen en menys d'una setmana, la decisió dels espanyols per anar a votar hauria pujat en cinc punts. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Cinc punts més de participació en menys d'una setmana

Concretament, en una escala del 0 al 10, sent el 0 la persona que no anirà a votar i el 10 la que segur que sí que ho farà, aquesta darrera opció ha passat del 62% al 67% en aquests darrers dies. En aquest sentit, el president de GAD3, Narciso Michavila, ha explicat a l''ABC', que el que està influint en el canvi de decisió de la societat no és la sentència del procés, sinó la resposta violenta d'alguns grups d'independentistes que estan protagonitzants forts aldarulls en ciutats com Barcelona.

Així doncs, d'aquest repunt de la participació de cara a les pròximes eleccions, sembla que el més perjudicat seria el PSOE, que veuria trontollar els bons resultats que preveien feia uns dies algunes enquestes.

càrregues
Catalunya està vivint uns dies de forta tensió | EFE

El PP, un dels grans beneficiats

Per al contrari,  el PP seria un dels guanyadors d'aquests nous comicis, ja que guanyaria en vots i podria arribar a passar ja els 100 diputats. Finalment, la resta de formacions seguirien en la mateixa tendència que fa uns dies. Malgrat aquest sondeig, caldrà esperar per saber quins són els veritables resultats d'unes eleccions que, de forma inevitable, estaran també marcades per la situació que viu Catalunya.

 

També et poden interessar...