Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.

Catalunya endureix el control dels contagis per coronavirus

El Govern de Catalunya té un posicionament restrictiu pel que fa a la desescalada
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

Catalunya s'està erigint, en el global de l'Estat, com la comunitat autònoma amb un govern més exigent pel que fa a la desescalada del confinament i a les mesures per retornar a la normalitat o a una realitat que s'hi assembli al màxim. Si regions com el País Valencià, Andalusia o la Comunitat de Madrid planten cara al govern estatal perquè voldrien que la totalitat dels seus territoris passessin a la fase 1, el govern Torra busca el contrari: un alentiment de la desescalada i un reforç del control sobre els nous contagis.

Un nou procediment d'actuació en el pla de desconfinament

Des del passat dissabte, dia 9 de maig, la Generalitat de Catalunya compta amb un nou procediment d'actuació per a les fases de desconfinament. Aquest dimarts, el diari 'El Mundo' en revela uns quants detalls que, al capdavall, venen a acomplir una premissa general: l'enduriment del control sobre els nous contagis pel virus a Catalunya.

Així doncs, des de la Generalitat indiquen que a tots els casos sospitosos d'estar infectats de la covid-19 se'ls farà un test PCR  en les primeres 24 hores. En aquest sentit, la instrucció lliga amb l'anunci que va fer aquest dilluns el Departament de Salut sobre l'arribada progressiva de testos PCR a tots els CAP de Catalunya  per tal de poder posar en pràctica aquesta ordre. Així, qualsevol persona amb un quadre d'infecció respiratòria amb febre, tos o sensació de falta d'aire haurà de ser sotmès a un test en les primeres 24 hores després de visitar un metge.

Quarantena i PCR per tothom quan hi hagi un cas en una residència

També es fa molt més estricte el protocol d'actuació a les residències d'avis. Segons el document que recull 'El Mundo', per cada nou cas de coronavirus en una residència, es considerarà que hi ha un rebrot, es farà quarantena i se sotmetrà a tots els residents i el personal a proves PCR.