Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els tres aeroports tindran nous directors a partir del 20 de setembre

Espanya imposa una quarantena de 14 dies a tothom que vingui de l'estranger

La mesura entrarà en vigor el proper divendres, 15 de maig

Els tres aeroports tindran nous directors a partir del 20 de setembre
Els viatgers internacionals hauran de guardar 14 dies de quarantena en arribar a l'Estat espanyol. | Cedida

Els  viatgers internacionals que arribin a Espanya a partir d'aquest divendres, 15 de maig, hauran de guardar 14 dies de quarantena. La mesura serà vigent mentre duri l'estat d'alarma. Els estrangers només podran sortir al carrer per anar a centres sanitaris, farmàcies, comprar menjar i béns de primera necessitat; i ho hauran de fer obligatòriament amb mascareta.

Una mesura que ja s'aplica arreu d'Europa

Es tracta de la mateixa mesura que ja s'ha imposat a diversos països d'arreu d'Europa, i que, de fet, a l'Estat ja s'havia imposat a les arribades extraordinàries des d'altres països d'espanyols repatriats. Ara, però, la mesura s'ampliarà a tots els visitants internacionals, i només en queden exceptuats els treballadors transfronterers, els transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a fer la seva activitat professional.

Els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o allotjament limitant els seus desplaçaments a les activitats essencials de compra de productes bàsics, assistència a centres de salut o causes de força major. A més, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció, especialment pel que es refereix al contacte amb els convivents.

Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures en l'inici del procés de venda de bitllets cap a l'Estat. Els avions hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers. Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment. Davant l'aparició de símptomes, hauran de contactar per telèfon amb els serveis de salut.

És, doncs, una mesura més per controlar els possibles contagis de coronavirus que puguin arribar des d'algun territori internacional per la via d'alguns dels passatgers que arribin a l'Estat espanyol.