El DJ Juan Magán es posiciona sobre un nou referèndum d'independència

El músic era el convidat al nou programa de Negre

Juan Magán al concert per la pau celebrat al Wanda Metropolità de Madrid el 30 de juny del 2019
Juan Magán es mulla sobre la independència i el referèndum | CatalunyaDiari

El periodista Javier Negre ha tornat a protagonitzar una tensa escena al seu programa 'Estado de Alarma', que emet a YouTube, sobre actualitat política. En aquesta ocasió, el seu convidat ha estat el DJ català Juan Magán, que va haver de deixar les coses clares després de veure's involucrat de ple en un nou debat sobre referèndums i independència

Concretament, Negre i Magán estaven debatent sobre si els músics i altres personalitats públiques s'han de posicionar en determinats temes. El DJ va argumentar que ell no es mulla sobre algunes qüestions perquè, a banda que no li interessa fer-ho, també es pot perdre part del públic a qui va dirigida la seva música.

El periodista, però, ha aprofitat el tema per recordar que altres personalitats, com per exemple Rafa Nadal, sí que s'han posicionat sobre alguns temes com «la defensa d'Espanya», i li ha preguntat al músic la seva opinió com a català.

Juan Magán, a favor d'un referèndum i d'expressar-se

Magán ha sorprès tothom, perquè justament acabava de dir que en alguns temes prefereix no posicionar-se, fent un al·legat a favor de referèndum: «Jo sóc de l'opinió que a Catalunya, en el moment en què es vulgui expressar, li haurien de deixar fer-ho. No entenc per què no ho fan. És meravellós expressar-se i comunicar-se. Quan no hi ha comunicació és quan t'acabes barallant i tirant 'els trastos' pel cap. Deixeu que s'expressin. Després ja es veurà que ha passat, es valorarà i es parlarà entre polítics».

El de Badalona ha aprofitat també per carregar contra els radicalismes, tant per la dreta com per l'esquerra, ja que creu que fins i tot es jutja la gent pel fet de ser català, que «et titllin d'independentista» o que «t'odiïn». «Jo vaig néixer a Catalunya i em sento molt orgullós d'haver nascut a Catalunya, però no pel fet d'haver nascut a Catalunya ja m'has de detestar. A mi m'han arribat a presentar com el 'nostre amic català' i m'han arribat a dir: 'independentista?'. Perdona, jo quan conec una persona per primer cop no li tiro a la cara, no entro en aquestes coses. A mi les persones em cauen bé pel que fan i pel que diuen o per com es comporten, no pel que pensen».

El músic ha continuat argumentant en contra dels tòpics: «Espanya és un país meravellós i plural, amb un munt de llengües, tenim el basc, tenim el gallec, tenim el català, tenim fins i tot el bable, que encara que es parli poc, existeix. És una meravella amb un munt d'accents, i com a meravellós que és, haurien de deixar expressar-se i ja veurem què passa».

Davant d'aquesta resposta, Negre ha intentat reconduir el discurs de nou cap a la defensa d'Espanya, i ha dit que en el cas en què se celebrés aquest hipotètic referèndum, tota Espanya hauria de votar, cosa amb què Magán sí que estava d'acord: «Jo crec que si es fa ús de la llibertat d'expressió, i tots, el conjunt dels espanyols, vol manifestar-se, em semblaria meravellós». Negre ha finalitzat el debat dient que «hem de votar tots els espanyols. I òbviament sortirà que 'no' i Catalunya seguirà tenint bona música i bona farra». 


Comentaris

envia el comentari