URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Els mossos aïllats per casos inexistents de covid tornen a la feina sense passar cap test

Els agents hauran de signar una declaració autoresponsable

Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020
Els agents aïllats preventivament per casos inexistents de covid podran tornar a la feina | Catalunya Diari

El Departament d'Interior permetrà que els mossos d'Esquadra aïllats per haver estat amb alguna persona sospitosa amb covid-19 i que després ha donat negatiu al test PCR es puguin reincorporar a la feina sense haver de passar cap test, i signant només una declaració autoresponsable.

D'aquesta manera, es resolen els dubtes sobre l'ordre que el TSJC va donar a l'abril per la qual tots els mossos aïllats preventivament havien de donar negatiu en un test PCR abans de tornar a la feina. Amb aquesta declaració, els agents podran tornar a treballar sense fer-se cap test, en haver-se evidenciat inexistent el suposat cas que els podria haver contagiat.

El sindicat USPAC critica la decisió

La subdirectora general de Recursos Humans dels Mossos, Esperança Cartiel, envia la declaració autoresponsable perquè l'agent afectat confirmi que ha estat en aïllament preventiu per haver estat en contacte o exposició amb persones que presentaven simptomatologia pròpia de la covid-19; que, amb posterioritat, aquestes persones simptomàtiques han obtingut resultat negatiu per la covid-19 i s’ha confirmat mèdicament que els símptomes que presentaven derivaven d’una altra patologia; que no han estat en contacte amb cap altra persona amb simptomatologia pròpia de la covid-19 o que hagi donat positiu en covid-19; i que l'agent no ha patit símptomes d'aquesta malaltia.

D'altra banda, el sindicat USPAC ha criticat durament aquesta decisió i creu que posa en perill els agents, les seves famílies i la ciutadania, a més de contravenir la interlocutòria del TSJC.


Comentaris

envia el comentari