La meitat dels bars i restaurants obriran en les fases 1 i 2 de desconfinament

Un 3% dels establiments no tornaran a obrir portes per l'afectació de la crisi del coronavirus

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
Un 3% dels bars espanyols no tornarà a apujar la persiana per la crisi del coronavirus. | cedida

Un 23% dels hostalers espanyols preveu obrir el seu negoci en la primera fase de la desescalada; un 24% ho farà en la segona; un 15% en la tercera, i un 9% quan s'instauri la 'nova normalitat', segons una anàlisi difosa aquest dilluns per Damm Distribució Integral.

Entre altres dades que també revela l'estudi, el 3% dels hostalers consultats no preveu tornar a apujar la persiana del seu negoci «davant la impossibilitat de fer front a la complicada situació econòmica», mentre que el 16% encara s'està plantejant quan tornarà a obrir els seus locals després de l'impacte que els ha suposat el tancament per l'emergència sanitària del coronavirus.

L'empresa de distribució de begudes i alimentació a hotels, restaurants i cafeteries ha recollit l'opinió de més de 12.000 operadors independents i petites cadenes de restauració del conjunt d'Espanya per tal de conèixer «les seves principals inquietuds i necessitats» en el context de crisi econòmica i social actual.

Més de la meitat no oferirà menjar per a emportar i a domicili

L'anàlisi de Damm Distribució Integral també assenyala que el 54% dels restauradors no oferirà un servei de menjars per a emportar i a domicili; un 16% que abans no l'oferia sí que el començarà a fer, mentre que un 30% encara no ha pres una decisió sobre aquest tema.

Sobre el model de negoci, el 49% dels hostalers consultats opta per mantenir l'actual; el 14% sí que planteja implementar novetats en l'oferta existent, i un 37% encara no ho ha decidit.

Així mateix, el 44% dels restauradors estan interessats en què la seva distribuïdora els subministri els equips de protecció individual (EPI), mentre que el 46,52% opta per usar aplicacions digitals per a realitzar comandes i gestionar cobraments per via telemàtica.


Comentaris

envia el comentari