El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, en una roda de premsa amb una senyera al darrere

Catalunya preveu vaccinar 500.000 persones a la setmana durant la vacunació massiva

Pere Aragonès ha assegurat que els espais i els professionals estan preparats: «Només cal que arribin les vacunes»

El vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés, han comparegut aquest dimarts a la tarda per a detallar el pla de vacunació de la vacunació general a Catalunya, que s'espera que comenci aviat. «El repte del pla de vacunació és arribar a administrar 500.000 dosis setmanals. És ambiciós, però estem a punt i habilitarem els espais necessaris», ha assegurat Aragonès.

Centenars de centres repartits per tot Catalunya i sis centres especials

La consellera de Salut ha explicat que a Catalunya hi haurà 433 centres d'atenció primària i annexos, a banda de 46 punts intermedis, i sis grans espais distribuïts arreu del país. Pel que fa als professionals disponibles, el vicepresident en funcions ha revelat que Salut habilitarà una borsa de voluntaris acreditats de 9.000 persones. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Quan el nombre de dosis «sigui suficient», el Camp Nou també es convertirà en escenari de la vacunació, tal com havia transcendit abans de la compareixença. «Hem parlat amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, per a treballar amb la possibilitat d'utilitzar el Camp Nou com a centre de vacunació», ha explicat.  Alba Vergés sí que ha indicat que les persones cridades a vaccinar seran citades a través de missatges «tant per a la primera com per a la segona dosi».


Els espais especialment habilitats per a la vacunació són la Fora de Barcelona i la de Cornellà de Llobregat, però també el Pavelló de l'Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona, la Pista de Sabadell i un espai encara per determinar  a Tarragona. Sobre aquest últim emplaçament, la consellera Vergés no ha volgut mullar-se sobre quin té més possibilitats de convertir-se en centre de vacunació. 

«Tenim els espais i els professionals, ara el que cal són les vacunes»

«Ho tenim a punt, tenim els espais, tenim els professionals, i el que cal ara són les vacunes», ha assegurat Aragonès, que s'ha mostrat esperançat que arribin prou dosis en les pròximes setmanes. Ara mateix, el departament de Salut preveu l'arribada de 120.000 dosis de Pfizer la setmana del 29 de març, i altres 195.000 la del 5 d'abril, que és també quan arribaran les de Janssen. 

Sigui com sigui, Pere Aragonès ha demanat, novament, «màxima responsabilitat per a mantenir a ratlla la pandèmia»: «A les nostres mans està no malbaratar l'esforç d'aquestes setmanes», ha insistit.