Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un cartell anunciant les mesures contra la Covid-19 als exteriors del Camp Nou

El Camp Nou es convertirà en un punt de vacunació massiva a Catalunya

La consellera Alba Vergés ha confirmat una reunió amb el president del Barça, Joan Laporta, sobre aquesta qüestió

ACTUALITZACIÓ 23/03/2021 17.30 HORES

En una compareixença aquesta tarda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha detallat de manera oficial els espais seleccionats per a convertir-se en centres de vacunació, i també ha confirmat converses amb el president del Barça, Joan Laporta, per a la utilització del Camp Nou. Alhora, Vergés ha detallat que no hi ha encara un lloc escollit a la ciutat de Tarragona

El Camp Nou, centre de vacunació massiva a Catalunya

El Camp Nou es convertirà en un dels principals escenaris de la vacunació a Catalunya. Segons ha informat aquest dimarts a primera hora de la tarda Catalunya Ràdio, la consellera Alba Vergés i el recentment elegit president del FC Barcelona, Joan Laporta, ho han acordat aquest migdia després de reunir-se.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquest sentit, de cara al començament de la vacunació massiva, que el departament de Salut va indicar fa uns dies que podria ser al mes d'abril, les instal·lacions s'adaptaran per a rebre una gran quantitat de persones a immunitzar. A banda del Camp Nou, Catalunya tindrà un total de set punts de vacunació massiva, com ara la Fira de Barcelona, l'edifici de la Farga de l'Hospitalet, el Palau de Fires de Girona, i un espai per determinar a Tarragona.

Els CAPs i Centres Cívics, principals escenaris de la vacunació

Segons el programa 'Catalunya migdia', això no vol dir que no se segueixi vacunat, com fins ara, principalment en Centres d'Atenció Primària (CAP) o centres cívics, però l'arribada d'una gran quantitat de vacunes ha obligat les autoritats sanitàries a cercar nous emplaçaments, per a vacunar massivament de forma eficient i segura. En cas que de la Fira de Barcelona, es preveu que hi pugui haver fins a 120 punts de vacunació alhora, i l'Ajuntament ja ha indicat que està treballant per a oferir altres quatre grans equipaments, per a utilitzar-los si és necessari. 

Catalunya Ràdio també detalla altres instal·lacions que s'adequaran a diversos punts de Catalunya per a vaccinar. En el cas de l'Hospitalet de Llobregat, Salut comptarà amb l'edifici de La Farga a partir de l'1 d'abril, un espai de més de 5.000 metres quadrats. A Manresa, l'espai més gran dedicat a la vacunació serà el Palau Firal, on de fet ja s'administren vacunes i no caldrà invertir massa esforços de cara a la vaccinació massiva. 

A la ciutat de Vic, les autoritats compten amb el recinte 'El Sucre'. A Reus, el departament de Salut té a la seva disposició diversos espais per a vacunar, si no considera oportú, i a Girona l'Ajuntament ha cedit la planta baixa del Palau de Fires. 

Molts altres consistoris, com els de Blanes o Figueres també proposaran al departament encapçalat per la consellera Alba Vergés la cessió d'equipaments municipals que no acullin esdeveniments esportius o culturals els caps de setmana, per a vacunar cada dia. Tal com indica el mitjà citat, l'Espanyol tampoc descarta posar a disposició del departament espais, i que el mateix Josep Maria Argimon va mencionar la Sagrada Família com a possible punt de vacunació.