El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

Catalunya podria obrir bars i restaurants si s'imposa el toc de queda

El Govern estudia mesures «menys restrictives» de dia si es limita la circulació de nit

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, considera «molt possible» que el govern espanyol faci arribar a l'executiu català la proposta per aplicar el toc de queda. En una entrevista a RAC1 ha explicat que, en cas que s'apliqui el toc de queda a Catalunya, limitant la mobilitat a la nit, el Govern estudia aplicar mesures «menys restrictives» durant el dia, com l'obertura de bars i restaurants. 

«Sí que ha estat a la taula del Govern. Ho estem parlant. Però tot ha de passar per les autoritats sanitàries i els ciutadans han de complir les mesures», ha dit en antena. El conseller ha afegit que estan «valorant» si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb «altres mesures que, per exemple, no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l’economia». 


El conseller ha indicat també que el Govern vol ser «menys intervencionista» en la segona onada, però vist que «no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques», estudia més restriccions.

Accés restringit als parcs naturals

El conseller ha aprofitat l'entrevista per anunciar que el Govern preveu aprovar aquest divendres una nova restricció que afectarà els parcs naturals. S'hi restringirà l'accés per «evitar imatges com la del Montseny, ple de cotxes». 

Les eleccions, també a l'aire

El conseller ha alertat també que «la pandèmia pot aturar les eleccions» perquè «només que es limiti en un 1% l’accés de la gent que no pugui votar, les eleccions estarien viciades».

En aquest sentit, han demanat un informe al Síndic de Greuges sobre en quina situació es considera que hi ha «una preservació del dret de sufragi actiu i si una situació de pandèmia el pot limitar».