YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya situa la incidència del coronavirus a la mateixa alçada que Madrid

Ambdues comunitats, que ja se situen per sota del risc extrem, registren 233 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies en l'últim balanç

Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen
Catalunya ha situat la incidència del coronavirus per sota dels 250 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. | ACN

Les mesures decretades pel Govern han aconseguit reduir la incidència de la Covid-19 a Catalunya, que segons les dades del Ministeri de Sanitat ja ha igualat la Comunitat de Madrid en la incidència amb 233 casos per 100.000 habitants en 14 dies. Així ho ha explicat aquest dimecres el diari 'El Periódico', que destaca també que la corba catalana s'ha desplomat tres vegades més ràpid que la madrilenya.

Així, ambdues comunitats se situen ara com ara per sota dels 250 casos per 100.000 habitants, el llindar marcat pel Ministeri de Sanitat de risc extrem. La velocitat del descens de la corba a Madrid s'ha alentit, reduint-se en un 1% cada dia, mentre que Catalunya està reduint la incidència en un 6%, una xifra menor que la passada setmana, un fet que pot estar vincula a l'increment de la velocitat de propagació que es va registrar ahir.

Restriccions més dures a Catalunya

La contenció de la segona onada ha estat diferent en ambdues autonomies. Així, les restriccions a Catalunya han estat més dures, amb bars i restaurants tancats durant mes i mig, tancament perimetral de la comunitat autònoma i confinament municipal de cap de setmana, així com un toc de queda a partir de les deu de la nit.

Per la seva banda, a Madrid la restauració no ha tancat, obrint amb restriccions d'aforament al 50%. Així mateix, només hi ha hagut tancaments perimetrals puntuals, alhora que el toc de queda és més curt que a Catalunya, començant a la mitjanit.

Madrid ha registrat més del doble de morts

L'aplanament de la corba a Madrid ha estat més lent que a Catalunya, un fet que ha provocat més del doble de morts a la comunitat que presideix Isabel Díaz Ayuso. En aquest sentit, segons les dades del passat divendres, Madrid havia registrat 2.706 mort en aquesta segona onada, mentre que a Catalunya la xifra arribava a 1.229. Caldrà veure com evoluciona l'aplanament de la corba a Catalunya, després que la passada setmana s'iniciés la desescalada amb la reobertura de bars i restaurants.

Madrid i Catalunya no són les úniques autonomies que han aconseguit situar la incidència del coronavirus per sota del 250, un fet que també han assolit Extremadura (226), Galícia (231), Múrcia (239) i la Comunitat Valenciana (249), així com les autonomies insulars de Canàries (78) i Balears (178). A escala general, la mitjana nacional se situa a prop de situar-se per sota del llindar de 250, amb 256 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.


Comentaris

envia el comentari