Un control de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Ronda Litoral per comprovar que els conductors no surtin del municipi sense causa justificada. 31 d’octubre.

Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal amb excepcions

Els desplaçaments es podran justificar al·legant un reagrupament familiar

Canvis d'última hora en l'esborrany que el govern espanyol presentarà dimecres a les comunitats autònomes, i que incorporarà un seguir de mesures contra el coronavirus de cara a les Festes de Nadal. Segons ha avançat aquest dimarts a última hora 'El Mundo', el ministeri de Sanitat posarà sobre la taula del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) la possibilitat de mantenir el confinament perimetral a totes les zones, perquè ningú abandoni la seva regió o comunitat. 

Els confinaments perimetrals podrien mantenir-se per Nadal

Ara bé, com que es tracta d'una època de l'any molt important des del punt de vista de les celebracions familiars i les trobades, hi haurà la possibilitat d'esquivar el confinament al·legant un reagrupament familiar. El mitjà citat assegura que les comunitats autònomes veuen amb bons ulls aquesta mesura. Recordem que Catalunya té actualment un confinament perimetral, a més del confinament de caps de setmana i el toc de queda nocturn. 

L'executiu espanyol està obert a altres propostes, i aquestes podrien arribar pel que fa al nombre màxim de persones que es podran reunir. En l'anterior esborrany Sanitat proposava limitar-ho a sis persones, però diversos governs, han avançat que la seva idea és permetre reunions de fins a deu membres. Pel que fa a la xifra final, recordem que encara es debat a Catalunya si els nens han de comptar o no

Salvador Illa, confiat a arribar a un acord amb les comunitats

Durant una compareixença aquest dimarts al Senat, el ministre Salvador Illa s'ha mostrat confiat que arribarien a un acord que satisfaci totes les parts, i han insistit que Nadal serà «diferent» enguany. «Desembre és un mes on es veu incrementada la mobilitat i els contactes socials, els dos vectors principals de transmissió del virus. Espero que demà al CISNS puguem acordar les mesures i, quan ho fem, les donarem a conèixer», ha informat Illa.

El ministre també s'ha defensat de les crítiques del grup parlamentari popular, que a banda de criticar-lo per la seva absència a la inauguració del nou hospital d'Isabel Díaz Ayuso a Madrid, també ha insistit en la suposada mala gestió de la pandèmia. En aquest sentit, el socialista ha recordat que actualment tornem a estar en una fase de reducció de la xifra de contagis, si bé ha reconegut que la situació segueix sent «molt preocupant».