Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un control de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Ronda Litoral per comprovar que els conductors no surtin del municipi sense causa justificada. 31 d’octubre.

Illa anuncia que les mesures restrictives de Nadal faran que siguin «diferents»

Algunes comunitats han mostrat el seu desacord

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres
Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat aquest dimarts al ple del Senat que les mesures que s'aprovaran demà al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) de cara Nadal faran que les celebracions siguin «diferents» a la dels anys anteriors. Així, i sense entrar en detall de cap mesura en concret, el ministre ha assegurat que aniran encaminades a aspectes relacionats amb la mobilitat, les relacions socials i les diferents activitats que es duen a terme en aquestes dades.

Segons l'esborrany de 'Propostes de mesures de salut pública davant la Covid per la celebració de les Festes de Nadal', que segons han anunciat membres del govern espanyol patirà canvis respecte al que s'aprovi al CISNS, es proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les Festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 1.00 hores i les 6.00 hores dels dies 24 i 31 de desembre, és a dir, a la nit de Nadal i per Cap d'Any.

A més, es recomana limitar la participació als membres que siguin del mateix grup de convivència, si bé en el cas que hi hagi algun membre extern no convivent habitual, les reunions haurien de ser fins a un màxim de 6 persones i s'han de garantir les mesures de prevenció, independentment si són familiars o no.

Tot i això, algunes comunitats autònomes han mostrat el seu desacord en algunes mesures contemplades al citat esborrany com, per exemple, la relativa al número de persones que es permetran a les reunions nadalenques, proposant elevar aquesta xifra fins a 10. «Desembre és un mes on es veu incrementada la mobilitat i els contactes socials, els dos vectors principals de transmissió del virus. Espero que demà al CISNS puguem acordar les mesures i, quan ho fem, les donarem a conèixer», ha informat Illa.

 

El ministre de Sanitat respon a les crítiques del PP

Després de les crítiques del senador del grup parlamentari popular, Antonio Román Jasanada, a la gestió realitzada pel govern espanyol en la primera onada de contagis com en la segona, el ministre de Sanitat ha recordat la reducció del número de contagis de coronavirus que s'està produint en les darreres setmanes, si bé ha avisat que la situació segueix sent «molt preocupant».

«La segona onada l'estem guanyant i prova d'això és que en tots els territoris d'Espanya hi ha un descens en el número de casos, en la positivitat de les PCR i en els ingressos hospitalaris i l'UCI, si bé la situació segueix sent molt preocupant i és necessari tenir molta prudència de cara les Festes de Nadal».

 

442 noves defuncions a Espanya per coronavirus

El ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimarts 8.257 nous casos de Covid-19, 3.841 d'ells diagnosticats en les últimes 24 hores, i 442 noves defuncions, en comparació amb les 401 d'ahir i les 537 de dimarts passat. En l'última setmana han mort 1.067 persones amb diagnòstic de COVID-19 positiu confirmat a Espanya. Fins a 45.511 persones amb prova diagnòstica positiva han mort des que el virus va arribar a Espanya, d'acord amb les dades recollides pel Ministeri.

La xifra global de contagis a Espanya s'eleva ja a 1.656.444 des de l'inici de la pandèmia, segons les estadístiques oficials. La incidència acumulada en els últims 14 dies per 100.000 habitants se situa en 265, enfront de 275 ahir i 362 el dimarts passat, amb un total de 124.976 positius en les passades dues setmanes.

Pel que fa a la pressió assistencial, actualment hi ha 14.243 pacients ingressats per COVID-19 en tota Espanya (14.503 ahir) i 2.578 en UCI (2.629 ahir). En les últimes 24 hores, s'han produït 1.262 ingressos (943 ahir) i 1.561 altes (573 ahir).