YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions: «Ho han de decidir els metges»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que es tracta d'un col·lectiu que té una baixa capacitat de contagi

Imatge dels consellers del Govern a la reunió extraordinària convocada per divendres 23 d'octubre de 2020
El Govern es planteja excloure els nens de la limitació de les reunions a un màxim de sis persones | cedida

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que el Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions (màxim de sis persones a Catalunya) a causa de la seva baixa capacitat de contagi. «S'ha de parlar en el Procicat. És un tema que fins i tot en els grups de WhatsApp que tenim en l'estructura de seguiment de la Covid-19 ho estem parlant», ha apuntat Sàmper aquest dissabte a RAC 1.

«Però això ho han de decidir els metges i les autoritats sanitàries», ha volgut puntualitzar Sàmper, que ha recalcat que es tractarà d'un «Nadal diferent» per evitar arribar a una tercera onada. En paral·lel, el titular d'Interior ha assegurat que no hi ha prevista cap modificació del confinament municipal durant el pont de la Puríssima.

«La majoria de restauradors i clients ho estan fent bé»

Igualment, Sàmper ha comentat que després dels primers dies de reobertura de bars, restaurants i terrasses «la majoria de restauradors i clients ho estan fent bé». «Havíem detectat algunes imatges de terrasses amb més de 10 persones i picaresca d'alguns propietaris, però són un fet minoritari», ha constatat el conseller d'Interior.

«Hi ha hagut algunes sancions, però sense ser excessiu», ha puntualitzat Sàmper, que ha afirmat que els operatius de policia municipal i Mossos d'Esquadra han tingut més «una funció empàtica i pedagògica per explicar com s'han de fer les coses».

Finalment, el conseller s'ha referit a la possibilitat de passar de tram de desescalada amb més rapidesa i ha avisat que «el canvi està supeditat a criteris purament mèdics». «Només es passarà de tram si estem per sota de 0,9 de l'RT i baixant ingressos hospitalaris. Perquè això passi hem de fer les coses bé», ha conclòs Sàmper.

Barcelona se centra en el comerç i la cultura durant la campanya de Nadal

L'Ajuntament de Barcelona vol que la metròpoli es converteixi en 'La ciutat del Nadal' durant 40 dies amb la voluntat d'animar a la ciutadania en temps de pandèmia, dinamitzar la zona comercial -especialment la del centre- i donar un impuls a la cultura. Per fer-ho realitat ha incrementat un 25% el seu pressupost respecte de l'any passat i destinarà a la campanya d'aquestes festes 5 milions d'euros.

En aquesta edició Plaça Catalunya serà l'epicentre de les activitats programades i acollirà el Festival de Nadal amb més de 100 sessions d'arts escèniques i música per a tots els públics. També destaca plaça Universitat que homenatjarà el paper que ha tingut la ciutadania davant la pandèmia. A més, la ciutat s'omplirà de concerts sorpresa de jazz.


Comentaris

envia el comentari