Pedro, el metge espanyol mort de coronavirus poc abans de jubilar-se a Andalusia

Els professionals sanitaris són un dels col·lectius més exposats al virus durant el seu dia a dia

Pedro Fernández, el metge espanyol mort amb una jaqueta vermella en una imatge a les xarxes socials
Pedro, un metge espanyol mort de coronavirus, ja pensava en la seva jubilació | Facebook

El coronavirus sens dubte està deixant històries molt tristes, mentre segueix sumant víctimes a Espanya. Els sanitaris han estat el sector més exposat i vulnerable durant aquesta pandèmia. Molts d'ells porten des del mes de març a primera línia de combat contra la Covid-19, salvant la vida dels pacients. Ara bé, els darrers mesos els mateixos col·lectius sanitaris han demanat que no se'ls compari amb els herois, ja que també pateixen la crueltat del virus. 

Un bon exemple és un cas que ha emocionat moltíssim, i és que cal lamentar la pèrdua d'un altre metge, víctima de la Covid-19. Es tracta del sevillà Pedro Fernández Casado, mort amb 66 anys aquest passat divendres a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, després d'haver-se contagiat. El seu estat va empitjorar arran de la malaltia, i finalment va ser ingressat a l'UCI, on després de 20 dies ha acabat perdent la batalla. 

Els sanitaris, primer col·lectiu que rebrà la vacuna contra la Covid-19

Els seus companys estan trencats de dolor, de la mateixa manera que tota la seva família i molts pacients que l'han arribat a conèixer. Es tracta d'una nova víctima en el sector sanitari, un dels més afectats per aquesta pandèmia, i que serà prioritari en la distribució de l'esperada vacuna. 

El Sindicat Mèdic de Sevilla, que també ha lamentat la mort de Pedro, ha indicat que ja pensava en la seva jubilació. «Vam plorar la mort del facultatiu després de deixar empremta com a metge i com a persona en localitats com Mairena del Alcor, La Rinconada i Almonte, i deixar el record de la seva immensa humanitat i del seu amor per la nostra bella professió», han escrit mostrant.

El diari 'ABC' ha pogut saber que el metge vivia amb la seva filla, el gran amor de la seva vida després d'haver enviudat molt jove. Sens dubte la pandèmia ha destrossat milers i milers de famílies, històries, projectes i vides.

Sevilla suma 4 facultatius morts per coronavirus

Hem de destacar que, a la demarcació de Sevilla, han estat 4 els facultatius que han perdut la vida a causa de la Covid-19. Durant la primera meitat d'aquest mes de novembre, el traumatòleg Gabriel del Castillo va morir després de contagiar-se, i tan sols unes setmanes abans un company de professió, el traumatòleg José Manuel Muñoz López també va morir.

Ara bé, la primera víctima es va registrar el passat mes d'abril, concretament el dia 24, quan Joaquín García Montalbán, un conegut doctor, va perdre la vida en contagiar-se durant la pitjor part de la primera onada de coronavirus a Espanya. 


Comentaris

envia el comentari