Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta en una terrassa

Catalunya, líder en la creació d’ocupació estival: més de 200.000 nous llocs de treball

L'empresa de recursos humans Adecco ha fet pública una previsió sobre la creació de llocs de feina: el sector comercial i el turístic són els motors de la regeneració temporal del mercat

Catalunya serà el territori de tot l’Estat espanyol que més ocupació crearà aquest estiu. Es crearan 209.600 nous llocs de feina entre els mesos de juny i setembre, la qual cosa suposarà un increment de la contractació del 18%. 

Aquests són els càlculs de la companyia Adecco, especialitzada en recursos humans, que preveu un increment interanual de la contractació del 20,4% a escala estatal, amb la signatura de més d'1,2 milions de contractes.

El director d’Adecco Staffing, Rubén Castro, explica que l’estiu «serà el moment que els sectors més castigats com l'hostaleria i el turisme podran reactivar-se amb bon ritme de facturació i contractació de personal». A més, «moltes persones que segueixen acollides a un ERTO podran reincorporar-se al mercat de treball».

El turisme, clau en la creació d’ocupació a diverses regions de l’Estat espanyol

Dins aquesta regeneració temporal del mercat laboral durant l’estiu, Adecco preveu que Catalunya sigui, amb diferència, la regió líder en creació d’ocupació. La seguirien el País Valencià, amb 155.944 nous contractes; Múrcia, amb 149.843 nous llocs de feina,  i Madrid, amb 145.109 contractes.

Aquestes comunitats, juntament amb Andalusia, sumen dos terços del total de contractes que se signaran a la campanya de l'estiu. Adecco atribueix aquest desequilibri a l'important component turístic d'aquestes zones i el pes que tenen en l’economia i l'ocupació de tot l'Estat.

Entre un 17 i un 20% de creixement de la contractació a Catalunya

Dels 209.600 nous llocs de feina que s’estima que es crearan a Catalunya, 27.000 estaran vinculats a la campanya de rebaixes. Una xifra que representa un 16,7% més respecte al mateix període de l'any passat. 

Barcelona, amb un creixement del 18% en la contractació, liderarà la campanya catalana, amb la signatura de més de 146.000 contractes. A molta distància queda Tarragona, amb 26.400 nous llocs de feina previstos; Girona, amb 20.200, i Lleida, amb prop de 17.000. L'increment interanual més pronunciat l'experimentaran Tarragona i Girona, amb un 20%. 

Fins a 27.000 llocs de treball per les rebaixes

Les rebaixes implicaran un important repunt de l'ocupació tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. Adecco preveu que la campanya de rebaixes generi fins a 136.200 nous contractes a tot l'Estat, cosa que suposaria un augment interanual del 14%.

Catalunya també liderarà la campanya de rebaixes i serà la regió de l'Estat que més contractes signarà. En concret, Adecco preveu la creació de 27.000 nous llocs de feina a Catalunya per aquest motiu, un 16,7% més respecte de les xifres de 2020.