Catalunya no dubtaria a limitar la mobilitat si estigués com Madrid, segons Salut

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, reconeix que la situació a la Comunitat és complicada

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa amb mascareta
Salut apostaria per limitacions a la mobilitat en cas que Catalunya estigués com Madrid | cedida

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que, si Catalunya estigués en la situació epidemiològica de Madrid, limitaria la mobilitat «clarament». En declaracions a TV3, ha alertat també de l'afectació que pot haver-hi arreu de l'Estat si no s'actua.

A Madrid ho tenen «molt complicat» perquè el virus està «molt estès»

«Pot afectar a molts llocs perquè Espanya és radial i perquè la comunicació Madrid-Barcelona és molt fluida, i ha de continuar sent fluida», ha declarat. Argimon ha reconegut que a Madrid «ho tenen molt complicat» perquè el virus està «molt estès comunitàriament» i ha explicat que ell mateix ha parlat amb el seu homòleg madrileny sobre la situació.

En aquest sentit, ha apuntat que estan gairebé en fase de «mitigació». Ha valorat també que una «mal entesa» protecció contra les restriccions pot ser contraproduent.

Alba Vergés recorda les crides a la prudència que «altres no ho feien»

La consellera Alba Vergés ha afirmat que des del Departament de Salut han estat donant al llarg de l'estiu «missatges de prudència» i «alertant» de la Covid-19, tot i saber que és una època d'«activitat i de gaudi». «Hem hagut de fer tot això i altres no ho feien en els mateixos termes. Si deixes fer el virus, el virus es multiplica», ha indicat preguntada sobre la situació a Madrid en una entrevista a SER Catalunya.

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Alba Vergés veu Catalunya preparada per a un increment de contagis aquesta tardor | cedida

Vergés ha assegurat que estan «a punt» per una tardor en què es poden intensificar els contagis i ha assenyalat que preveuen un increment de casos en dues setmanes per l'augment de la mobilitat coincidint amb l'inici del curs. Per això ha demanat a les empreses que poden fer teletreball que endarrereixin el retorn presencial.


Comentaris

envia el comentari