Un professor de la UAB veta les mascaretes i el gel a classe: «És un experiment social a gran escala»

Els fets van tenir lloc aquest dimarts 15 i dimecres 16 de setembre

Imatge d'uns estudiants i una professora en una aula universitària
El docent assegurava que si els alumnes utilitzaven la mascareta «moririen en deu anys»   | ACN

Un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va vetar les mascaretes i l'ús del gel hidroalcohòlic a les seves classes. Antonio David Galera Pérez, professor titular de la Facultat d'Educació, va avisar als alumnes que estaven sent utilitzats en un «experiment social a gran escala» i va assegurar que si utilitzaven la mascareta «moririen en deu anys». Els responsables de la universitat han anunciat que el tema està en mans dels serveis jurídics i que actualment ja se li ha prohibit l'accés a classe.

El Consell d'Estudiants d'Educació de la UAB va emetre aquest dijous a la tarda un comunicat a través de les xarxes socials on es mostraven «desesperats» pel comportament d'un docent «negacionista» que «pressiona els alumnes a suspendre'ls si segueixen el protocol Covid-19». El text també afirma que el docent «obliga a entrar a classe en grups barrejats, sense mascareta i sense gel hidroalcohòlic» i que «fa propaganda negacionista pel correu institucional per convèncer els alumnes perquè cometin actes d'il·legalitat que atempten contra la seguretat sanitària».

Tal com detalla Crónica Global, els fets van tenir lloc entre aquest dimarts 15 i dimecres 16 de setembre. El professor va començar el seu discurs negacionista davant la incredulitat de tots els alumnes. De fet, alguns no donaven crèdit i van protestar. 

 

«Si us poseu la mascareta, no entreu»

«Va dir que els que estaven en contra de la seva ideologia havien de firmar un paper. És més, va aclarir que els que seguien amb el protocol imposat, ell no els volia a la seva classe», indiquen fonts properes a l'investigador al citat mitjà. Segons denuncien els joves, el professor argumentava que «en un any normal mor més gent» que el 2020 tot i la presència de la Covid-19.

Una altra de les frases que va quedar a la retina dels alumnes va ser la següent: «Jo no porto mascareta perquè no atemptaré contra la meva salut. Les multes que imposa el govern són il·legals. I la distància social és només per controlar-nos amb el 5G i saber on estem en cada moment»


Comentaris

envia el comentari