Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial

Adeu al confinament: Catalunya permetrà moure's per tot el territori a partir de dilluns

Finalment, el Govern descarta la possibilitat de limitar la mobilitat per vegueries | Els bars i restaurants, però, haurien d’esperar i no se’ls permetria encara servir sopars

Catalunya encetarà a partir de dilluns una nova etapa. Una que potser —i remarcar-ne la relativitat és important— és definitiva. Segons avança ‘El Periódico’, el Govern de la Generalitat té decidit que, a partir del proper dilluns, es permetrà la mobilitat a tot Catalunya. És a dir, no hi haurà ni limitació comarcal, com ja s’havia insinuat; ni per vegueries, com sí que estava sonant darrerament. 

Tot i això, una de freda i una de calenta, ja que asseguren que el Procicat és «molt improbable» que ampliï l’horari de bars i restaurants a Catalunya més enllà de les 17.00 hores de la tarda. De fet, el mateix secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar ahir mateix a ‘Betevé’ que el Govern ja tenia sobre la taula una reobertura horària dels bars.

Ara, però, la informació d’’El Periódico’ nega la màxima: hi haurà una obertura general de Catalunya, sí; però els bars i restaurants es queden a l’estocada i veuen com se’ls nega encara la possibilitat de servir sopars.

Els bars i restaurants exigeixen servir sopars

El Gremi de Restauració de Barcelona ha sol·licitat al Govern que allargui l'horari dels bars i restaurants, com a mínim, fins al toc de queda. En un comunicat emès aquest dimecres, l'associació assenyala que «moltíssims negocis necessiten les franges de tardes i nits per ser viables» i afegeix que la ciutadania «dóna mostres d'esgotament i de rebuig davant de tantes restriccions». Per aquests motius, el gremi considera que «ara és el moment» de canviar les mesures vigents i demana que aquestes entrin en vigor abans de la fi de l'estat d'alarma, prevista pel 9 de maig. «Els restauradors portem sis mesos sense servir sopars i l'espera se'ns està fent eterna», ha manifestat el director del gremi, Roger Pallarols.

En el mateix comunicat, el Gremi de Restauració celebra la reobertura dels restaurants dels centres comercials, tot i que recorda que han patit «una discriminació que mai s'hauria d'haver produït». «Necessitem començar a normalitzar la vida de la ciutadania i donar el missatge que la ciutat i el país es reactiven», ha afegit Pallarols.

Per altra banda, l'associació apunta que aquesta diada de Sant Jordi es tornaran a repetir 'botellons' a partir de les cinc de la tarda a Barcelona, ja que la gent «sortirà massivament al carrer, però es trobarà les terrasses dels bars tancades». Pel gremi, que la restauració segueixi tancada "no té cap sentit" i assegura que excloure la restauració de la socialització a l'aire lliure «és contraproduent».