Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Augmenten els grups confinats i les persones en quarantena a les escoles catalanes

A Catalunya hi ha tres centres escolars completament tancats pel coronavirus

Les dades epidemiològiques a les escoles catalanes han tornat a augmentar. Després de la treva que es va viure per la Setmana Santa, els principals indicadors i xifres que ens ofereixen els centres escolars de Catalunya continuen mantenint una tendència a l'alça. I és que, en el darrer balanç anunciat per la Generalitat, s'ha pogut constatar una nova pujada dels grups confinats i de les persones en quarantena. Això sí, igual que en l'anterior balanç, tres escoles continuen completament tancada a causa del coronavirus.

Més grups escolars confinats

Actualment, amb les dades actualitzades del Departament d'Educació, hi ha un total de 1.172 grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya. Això vol dir que, respecte a l'anterior balanç realitzat pel Govern, hi ha 105 grups escolars confinats més. Aquesta xifra representa un 1,63% de la totalitat de grups que hi ha a Catalunya, que és de 72.000. Aquests 1.172 grups confinats són un pèl menys que els que hi havia el cap de setmana passat (1.302), però continua sent una xifra alta si tenim en compte que, just després de Setmana Santa, n'hi havia menys de 100. Abans de la setmana santa, aquesta dada se situava vora els 900, fregant els 1.000 que fa dies anem superant.

També més persones confinades

Normalment l'augment de grups escolars també acostuma a anar lligat a l'indicador de persones confinades. En aquest balanç, tornen a coincidir en augments. I és que, a hores d'ara, hi ha 28.859 persones confinades, és a dir, 2.263 més en l'últim balanç publicat pel Departament d'Educació. D'aquestes gairebé 30.000 persones en quarantena, 27.426 són alumnes (2.104 més que en l'anterior balanç), 1.343 són docents i personal d'administració i serveis (147 casos més en l'últim balanç) i 90 són considerades personal extern dels centres (+12 respecte a les últimes dades anunciades).

D'altra banda, els positius acumulats a les escoles catalanes són 69.935, és a dir, 241 més que en l'últim balanç. A més, es registren 3.669 positius als centres educatius en els darrers deu dies. Hi ha tres centres tancats a la Vall d'Aran, a la Conca del Barberà i al Vallès Oriental, els mateixos que en el darrer balanç. A més, hi ha 729 centres amb algun grup confinat, el 14,28% dels 5.104 centres. Els tres centres tancats completament són l'Escola Casteth Leon - ZER Val d'Aran a Es Bòrdes (Vall d'Aran), la llar d'infants Els Merlets de Montblanc (Conca de Barberà), i l'escola Bressol La Cabana de Granollers (Vallès Oriental).