El doctor Josep Maria Argimon.

El Govern ja ho té sobre la taula: Els restaurants podrien ampliar el seu horari

Argimon assegura que la possibilitat està «sobre la taula»

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat que la possibilitat de tornar a servir sopars als bars i restaurants està «sobre la taula». Així, ha confirmat que Procicat valorarà la situació aquest dimecres.

Argimon afirma que són conscients «que no servir sopars afecta molt la restauració» i és per això que promet plantejar-ho perquè aquesta restricció es canviï de cara al següent dilluns: «Ho discutirem i ho debatrem i no només el sector de la restauració», afirma a una entrevista a betevé.

Així, també ha anunciat que hi haurà canvis en els locals d’hostaleria que es troben dins dels centres comercials, els quals ha afirmat que «podrien» reobrir a partir de dilluns, encara que no confirma cap mesura.

Argimon admet que esperaven una quarta onada «molt més suau»

Poques hores després que Fernando Simón afirmés que l’efecte esperat d’augment de contagis després de Setmana Santa «no s’està produint», Josep Maria Argimon té una altra visió molt diferent de la situació a Catalunya.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així, el secretari de Salut Pública de la Generalitat ha confessat en una entrevista a Rac1 que «el nostre problema és real», fent referència a l’elevat nombre de persones que es troben ingressades a les UCIs de Catalunya. En aquest moment, la xifra se situa al voltant dels 500 ingressats.

D’aquesta manera, i mentre Fernando Simón admetia que amb els bons indicadors del país no feia falta estat d’alarma, Argimon assegura a Rac1 que esperaven una quarta onada «molt més suau», tenint en compte les múltiples restriccions i les distribucions de les vacunes. Així, admet que l’entrada de 100 nous pacients a les UCIs catalanes poc abans de la Setmana Santa va ser «inesperat» i no era previsible.

Per altra banda, i amb una visió més optimista, el secretari de Salut Pública afirma que en aquests moments «estem estables» en el nombre de contagis a Catalunya i també ha assegurat que s’estan replantejant ampliar el confinament comarcal a la comunitat.

Argimon recorda que els beneficis de la vacuna superen «amplíssimament» els riscos

Josep Maria Argimon recorda que el virus ha tingut més de 4.000 mutacions des que es va descobrir, tot i que hi ha «poques variants de preocupació», com poden ser la sud-africana o la britànica que han demostrat un contagi més ràpid i agressiu. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública és un dels partidaris d’ampliar el període de temps entre les dosis de les vacunes per assegurar un major nombre de persones immunitzades. Així, ha expressat que «tant de bo» el Ministeri de Sanitat accepti la proposta de retardar la segona dosi, fet que per ara s’ha descartat de manera directa després que Carolina Darias afirmés que «no hi ha res a modificar» sobre el període de vacunació.

Aquest dimecres s’espera que el govern espanyol distribueixi 146.000 dosis de la vacuna de Janssen a les comunitats autònomes després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) hagi confirmat que no suposa cap risc real per a la salut. En aquest sentit, Argimon es mostra alegre de l’arribada d’aquestes vacunes i recorda que el benefici supera «amplíssimament» els possibles riscos i efectes secundaris greus. D’igual manera, es mostra partidari de retardar la segona dosi perquè assegura que després de la primera ja es redueix el risc d’infecció, les possibilitats de desenvolupar un quadre greu i, sobretot, la mortalitat de l’infectat.