Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

Sanitat manté l'interval entre la primera i la segona dosi: «No hi ha res a modificar»

La ministra Carolina Darias ho celebra perquè amb doble dosi hi ha «doble protecció», mentre Argimon diu que «és una mala notícia»

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que la Comissió de Salut Pública ha descartat aquest dimarts ampliar el temps entre l'administració de la primera i la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 en persones menors de 80 anys. Per tant, es manté la pauta de 21 dies entre les dues dosis del vaccí de Pfizer i de 28 dies per al de Moderna.

En una compareixença al Senat, Darias ha afirmat que «no hi ha res a modificar». En aquest sentit, la ministra de Sanitat ha celebrat que el protocol es mantingui així perquè injectar les dues dosis té «avantatges», ja que garanteix «doble protecció». Darias ha afirmat que calia obrir el debat perquè així ho havien demanat algunes autonomies, entre elles Catalunya i Andalusia.

Sobre aquesta decisió s'ha pronunciat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha assegurat que «crec sincerament que és una mala notícia per l'estratègia de vacunació». En aquest sentit, ha recordat que «països del nostre entorn, com el Regne Unit, el Canadà, Itàlia, França o Alemanya, han optat per una estratègia com aquesta, alguns d'ells amb incidències bastants menors».

«Mai discriminem»

Una altra qüestió sobre la qual s'ha manifestat Josep Maria Argimon ha estat l'anunci de Carolina Darias que Sanitat s'ocuparia de la vacunació dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que estan desplegats a Catalunya, en considerar que no havien rebut les vacunes com tocava. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha manifestat que la vacunació a aquests col·lectius va començar en dos equips mòbils en dos centres, però després va arribar la suspensió cautelar de la vacunació amb AstraZeneca.

Argimon ha explicat que en reprendre's l'administració d'aquest vaccí es va decidir que seria per la població de 60 a 65 anys «tant pels grups essencials com per la població general». Ha explicat que en aquest moment no s'estan vacunant els professionals essencials de menys de 60 anys. «Mai discriminarem per ideologia, religió, edat, gènere ni per a res. Si una persona li toca perquè així s’ha prioritzat, entra», ha exposat.