La consellera de Salut, Alba Vergés, aplaudeix que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) hagi mantingut l'aval a la vacuna Janssen després d'investigar la possible relació amb vuit casos de trombosi entre més de set milions de vacunats als Estats Units. Les vacunes, diu Vergés són «segures» i afirma que «els beneficis de vacunar-se són superior als riscos».
Vergés també dona crèdit als sistemes de farmacovigilància de l'EMA i creu que ara la població pot estar «doblement segura» amb el vaccí Janssen «perquè tot es mira i es remira». En aquest sentit, L'EMA assegura que el risc de patir aquests casos és «molt baix» i continua recomanant-ne l'ús.
Les noves restriccions haurien d'entrar en vigor a partir de dilluns 26 d'abril
Durant una compareixença al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Vergés també ha parlat, tot i que poc, de les noves restriccions que haurien d'entrar en vigor a partir de dilluns 26 d'abril, quan acabi el confinament comarcal actual.
Vergés ha evitat avançar si s'aixecaria o es prolongaria i diu que, com «sempre» s'ha fet, s'intentarà buscar «l'equilibri» entre la resposta a l'emergència sanitària i les conseqüències socials, econòmiques i emocionals que provoca la pandèmia en la població.
La consellera demana no especular sobre quines seran aquestes noves restriccions i ha avançat que possiblement dijous ja es donarien a conèixer, després de la reunió prevista al Procicat per analitzar les dades epidemiològiques. «Veiem una estabilització dels casos», afirma.
L'EMA manté l'aval a Janssen, però afegirà les trombosis com a «efecte secundari infreqüent»
Per la seva part, l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) manté l'aval científic a la vacuna Janssen després d'investigar la seva possible relació amb vuit casos «greus» de trombosi amb trombocitopènia.
En aquest sentit, l'agència reguladora de la Unió Europea ha determinat aquest dimarts que la vacuna monodosi produïda per Johnson&Johnson és segura, tot i que catalogarà les trombosis estranyes com a «efecte secundari infreqüent».
L'agència ha aprofitat per remarcat que el risc de patir-les és «molt baix» i continua recomanant l'ús del vaccí. Per ara, malgrat tot, no ha pogut identificar factors o edats de risc concrets.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]