Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Persones amb mascareta passejant pel carrer

Els experts aposten per un confinament dur a Catalunya durant dues setmanes per frenar contagis

La decisió encara no s'ha pres, però s'espera que es plantegi abans de dijous

Persones amb mascareta passejant pel carrer
Catalunya es planteja un confinament total | RTVE

El coronavirus es descontrola i tant el govern central com els autonòmics estan intentant doblegar la corba amb els esforços que facin falta. Damunt de la taula es plantejava el toc de queda i un confinament durant els caps de setmana, per així evitar les reunions a l’aire lliure amb grans concentracions de gent.

Ara, i tal com informa 'La Vanguardia', sembla que l'opció que guanyaria més força seria la d’un confinament total a casa. Tan sols es podria sortir de casa per a realitzar tasques imprescindibles o anar a treballar. De moment, però, aquesta decisió ha de ser acceptada per la Generalitat i després ha de passar-la al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que el decret de l’estat d’alarma només inclou el confinament perimetral.

L’expert català Àlex Arenas opina sobre la possible decisió del Govern

La decisió hauria de prendre’s durant les pròximes hores, ja que les dades sobre la Covid-19 no deixen d’augmentar, com també els ingressos a l’UCI i les visites als hospitals i centres primaris.

L’expert Àlex Arenas, qui ja va demanar restriccions des de feia setmanes, ha volgut donar també la seva opinió sobre aquesta nova possibilitat que afectaria tot el territori espanyol. Segons el català, es tracta d’un greu error. «Els ‘experts’ de Salut pública no han après que ‘el botó vermell’ del confinament domiciliari (diari, o de cap de setmana) no s’ha de tocar fins que no arribi el moment correcte». Però, quines mesures donaria ell per aplanar la corba?: «Intentar el teletreball i la teleeducació».

Els nens al col·legi presenten el menor dels riscos

La qüestió és que les dades no enganyen i els nens a les aules representen el mínim dels problemes, raó per la qual la teleeducació no seria una de les eines essencials en aquest moment per frenar els contagis.

Pere Soler, responsable de patologia infecciosa pediàtrica en Vall d’Hebron i coordinador de la recerca Covid-19 pediàtrica a Catalunya, ha explicat a 'La Vanguardia' que «és molt important que, donat el baixíssim risc que tenen ells i la seva vida escolar, han de seguir amb aquesta part de les seves vides». El problema recau en els adolescents i joves, ja que aquesta part de la població encara no està tan estudiada, tal com afirma l’expert de Vall d’Hebron: «No tenim una informació tan completa del que està passant perquè els pediatres que estan recollint dades només atenen pacients fins als 14 anys».

Possibles mesures que s’estan estudiant per intentar mantenir-nos en aquesta ‘nova normalitat’ sense posar en risc la nostra salut i evitant, a tota costa, tornar a viure un confinament total tan dur com el que va iniciar el país el passat mes de març.