Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una sanitària administra una dosi de la vacuna contra la Covid-19 a una dona amb mascareta

Catalunya preveu començar a vacunar els majors de 70 anys a partir del 5 d'abril

Aquesta és la predicció que fa l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC)
Una sanitària administra una dosi de la vacuna contra la Covid-19 a una dona amb mascareta
Es preveu que Catalunya comenci a vacunar els majors de 70 anys després de Setmana Santa. | Europa Press

El Departament de Salut iniciarà la vacunació de la població d'entre 70 i 79 anys «al voltant del 5 d'abril», quan està previst que arribin «bastants dosis de vacunes». Ho assegura el diari 'El Periódico', citant fonts de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC). Les mateixes fonts, però, matisen que aquesta és una previsió en el cas que Espanya rebi tots els vaccins previstos de cara al segon trimestre.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

L'entitat assegura que està previst que el 5 d'abril, dia festiu a Catalunya, les infermeres catalanes hagin acabat de vacunar el col·lectiu de persones més grans de 80 anys. Finalitzada aquesta fase del procés d'immunització, Salut començarà a administrar els vaccins als majors de 70 anys, així com a aquelles persones que tinguin alguna malaltia crònica, amb prioritat pels pacients trasplantats, els oncològics, malalts en tractament de quimioteràpia o persones amb Síndrome de Down majors de 40 anys, segons preveu el Ministeri de Sanitat.

Segons l'AIFICC, tots aquells que pertanyen a aquests col·lectius rebran una trucada del seu centre d'atenció primària (CAP) per concertar una cita per rebre la vacuna.

Salut treballa amb unes previsions similars

La previsió que fa l'AIFICC coincideix amb la que va fer el passat diumenge el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que en una entrevista al 3/24 va explicar que des de Salut treballen amb la hipòtesi de començar durant el mes d'abril la vacunació de la població general si arriben les dosis de vaccins compromeses. Ramentol va indicar que el sistema està preparat i que primer es començarà per la població de més edat —la franja dels 70 als 79 anys— i amb problemes de salut crònics.

En aquest sentit, però, el secretari general de Salut va reconèixer que la Setmana Santa és un «gran interrogant» pel que fa a la situació epidemiològica, i va recordar que «res no exclou la possibilitat d'una quarta onada». Cal destacar que des d'ahir dilluns s'ha aixecat el confinament comarcal a Catalunya i que de cara a la Setmana Santa el Govern està estudiant la possibilitat d'ampliar els horaris en bars i restaurants.