YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El PSOE, de dol: Mor l'exdiputada Paloma Rodríguez després d'una llarga malaltia

Molts dels seus excompanys han volgut recordar-la

Paloma Rodríguez al Congrés dels Diputats
El PSOE, de dol: Mor l'exdiputada Paloma Rodríguez després d'una llarga malaltia | PSdeG-PSOE Ferrol

El PSOE ha rebut una altra dura notícia en les últimes hores. Després que fa uns dies es produís la defunció d'uns dels seus regidors en un tràgic accident, avui han de lamentar la mort de qui fos la seva diputada, i actual membre del partit a Galícia, Paloma Rodríguez Vázquez.

La política, nascuda en la localitat de la Corunya de Ferrol, perdia la vida als 64 anys després de no poder superar una malaltia contra la qual venia lluitant els últims anys. La trista notícia l'ha donat a conèixer el mateix partit, que ha destacat la pèrdua d'«un referent socialista i feminista» i una persona «exemplar» en tota la seva trajectòria personal i professional, segons explicava 'La Voz de Galicia'.

Nascuda a Ferrol l'any 1965, Paloma Rodríguez era llicenciada en Psicologia i exercia com a professora d'Educació Infantil, professió que compaginava amb la seva carrera política, que la va portar fa uns anys al Congrés. Concretament va ser una de les diputades per Galícia del grup socialista entre 2012 i 2015.

Durant el seu temps a la Cambra Baixa, va destacar per la seva gran activitat parlamentària. L'agrupació socialista de Ferrol explicava com va ser «la representant que major nombre d'iniciatives va presentar». I la realitat és que va formar part de diverses comissions com la Constitucional, però sobretot d'algunes on va centrar els seus esforços com la d'Igualtat o la de Polítiques integrals de la discapacitat.

La seva vida fora de la política

I és que com diem, part de la seva activitat política sempre va estar relacionada amb ajudar als altres. I no ho va fer solament des de les institucions o des del seu exercici de l'ensenyament. Durant un temps va ser la presidenta de l'Associació Alxive, una associació per a la lluita contra la violència de gènere sense ànim de lucre de la ciutat de Ferrol.

Des d'ella, va lluitar amb totes les seves forces contra aquesta xacra i per això, i amb gran mereixement, rebia el passat 8 de març el guardó d'UGT pel dia de la dona. Li reconeixien una «trajectòria vital i professional en la lluita pel feminisme».

Al costat d'aquesta labor, des del seu partit destaquen com en la seva labor educativa sempre va voler fomentar valors com la igualtat i el compromís. Un bon reflex d'ells es pot trobar en algunes de les obres que va publicar com 'O país dos mandóns' i 'A urna dues desexos'.

Les paraules de record dels seus companys

I no hi ha dubte que la defunció de Paloma Rodríguez ha deixat un gran buit entre els seus companys de partit. Des de l'Agrupació Socialista de Ferrol, explicaven que «avui era un dia molt trist» per la defunció de la seva companya. La definien com a «feminista, socialista, lluitadora, una gran companya i una dona exemplar». I li deien «fins a sempre» i que sempre ocuparà «un buit en el nostre cor».

També s'acomiadava d'ella la secretària general de l'agrupació socialista local, Beatriz Sestayo. «Impossible dir adeu a una amiga i companya extraordinària, una referent del socialisme i del feminisme. Immensament agraïda per l'honor de conèixer-te, Paloma. Mai t'oblidaré», escrivia en el seu compte de Twitter.

Al seu torn, li dedicava unes paraules el màxim dirigent del partit socialista a Galícia, Gonzalo Caballero Míguez. Mostrava el seu pesar per la defunció d'una companya «socialista i feminista» compromesa a més d'una «dona progressista extraordinària».

Des d'Alxive, també volien destacar com des del seu convenciment feminista, «va impulsar la creació d'aquesta associació». Lamenten la pèrdua d'una persona insubstituïble i que deixa «un buit» difícil d'omplir i sent la millor mestra que podien haver tingut aquests anys.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari