Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia

Catalunya reforçarà el control del compliment de les mesures contra la Covid en bars i restaurants

Així ho diu la darrera ordre del Procicat

Aquest dilluns es va encetar el primer tram del pla de desescalada presentat pel Govern. Aquesta primera fase preveu la reobertura dels bars i restaurants amb un 100% de la terrassa però mantenint una distància de 2 metres entre taules per a 4 persones i un aforament del 30% a l'interior dels locals. Malgrat això, hi ha certs establiments que no compleixen amb les mesures de seguretat.

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local reforçaran el control de compliment de les restriccions, especialment a les terrasses. Així ho diu la darrera ordre del Procicat. Segons detalla 'El Nacional', aquesta actualització s'ha fet amb la participació de la Direcció General de Comerç, que ha comunicat l'actualització del Pla al Gremi de la restauració, i als ajuntaments catalans, recordant la necessitat de fer complir el pla i les mesures.

El compliment d'aquestes mesures, com és l'aforament, la distància i la ventilació, és clau perquè es pugui mantenir la reobertura de bars, cafeteries i restaurants. Protecció Civil assegura que el compliment «és majoritari per part de la clientela com dels encarregats dels locals» però que cal mantenir l'alerta «de forma constant i no abaixar la guàrdia».

Així doncs, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local faran dispositius especials de patrullatge i control, amb una voluntat didàctica i de sensibilització, però sancionant aquelles actuacions que vagin en contra de les mesures que tenen com a objectiu frenar l'expansió del virus.

Les mesures actuals en bars i restaurants

El primer tram del pla de desescalada preveu diverses mesures sobre la reobertura dels bars i restaurants. En primer lloc, fixa un horari de les 6.00 hores dle matí a les 21.30 hores de la nit com a màxim. Les consumicions sempre s'han de fer a taula i mai a peu dret o a la barra. A les taules hi ha d'haver un màxim de 4 persones o bombolles de convivència (sense límit).

D'altra banda, cal establir una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre persones de diferents taules o grups de taules i una distància d'1 metre entre persones d'una mateixa taula, excepte de la bombolla de convivència. Pel que fa a l'interior, només es permet un 30% de l'aforament i s'ha de garantir la ventilació.

Finalment, les terrasses no tenen una limitació específica d'aforament, però han de mantenir sempre la distància entre taules i la senyalització a terra. El servei de recollida per emportar és fins a les 22.00 hores i el servei de lliurament a domicili fins a les 23.00 hores de la nit.