Catalunya tindrà Sant Joan aquest 2020: Com serà?

Protecció Civil ha explicat els primers detalls de la revetlla

Imatge d'arxiu d'una revetlla de Sant Joan
Està previst que gran part del territori català estigui en fase 3 durant la revetlla de Sant Joan | Cedida

El subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, ha avançat que la Govern està treballant per adaptar la revetlla del 23 de juny a les restriccions en vigor per al coronavirus. Serà un Sant Joan amb pirotècnia i als carrers, però de tall molt més familiar i que s’haurà de desenvolupar en grups reduïts, ha explicat en una entrevista a RAC1.

«Queda menys d’un mes i estem treballant des de fa setmanes amb el sector de la pirotècnia i el departament de Cultura, y tenim una proposta tancada a nivell tècnic», ha manifestat Delgado, qui ha afegit que el pla haurà d’estar avalat pel comitè tècnic del Procicat.

 

Un Sant Joan en fase 3

La proposta de Protecció Civil manté el «component lúdic» de la festivitat, tot i que en una modalitat més familiar i mantenint les mesures de seguretat vigents de la fase 3, en les que calculen que hi serà gran part del territori. El sector de la pirotècnia s’ha mostrat «molt receptiu» a les propostes de Protecció Civil respecte a la possibilitat d’adaptar el material pirotècnic a la venda com en la forma de vendre’l, per exemple en línia.

«És el sector el qui coneix bé el tipus de material més adreçat a les condicions que els expliquem que hi pot haver», i ha destacat que seran els comerciants qui finalment defineixin quins petards es comercialitzaran aquest Sant Joan.

També tindran en compte les característiques de cada municipi: «Veurem com ho acabem de definir, hi ha moltes realitats i els petits pobles tenen un marge de maniobra molt més ampli». El pla concep la revetlla d’aquest any com una celebració «de proximitat» i al carrer, donat que no es pot fer servir la pirotècnia ni dins de casa ni des dels balcons, ha destacat Delgado.


Comentaris

envia el comentari